P17 föll i målrik match

Ni som läser detta kommer såklart ihåg när Sverige vände 0-4 till 4-4 mot Tyskland och de som var på Halmstad Arena på söndagen fick nästan uppleva en ”lightvariant” av detta på P17-nivå när HBK efter 70 minuter låg under med 0-4 och i slutminuterna var en nick strax utanför ifrån att också vända 0-4 till 4-4 men efter två minuters extratid av matchen kunde IFK Norrköping andas ut efter vinst med 4-3 mot HBK.
I första halvlek var det HBK som till stora delar var det spelförande laget och borde också tagit ledningen i matchen efter det antal möjligheter man hade i IFK:s straffområde men istället var det ”Peking” som i minut 31 och 33 gjorde både 1 och 2-0 till bortalaget.

- Spelmässigt en helt OK halvlek men vi var tyvärr inte skickliga nog i någon av delarna närmast de både målställningarna och därför låg vi under med 2-0, förklarar Tomas Carlsson i HBK.

Som om inte detta räckte så gjorde de duktiga östgötarna både 3-0 och 4-0 innan timmen var spelad och HBK:s insats värmde verkligen inte den kylslagna publiken denna råkalla eftermiddag.

Men de sista tjugo minuterna vaknade både HBK:s spelare och publiken riktigt till liv och mot all förmodan skulle det bli spännande mot slutet.

1-4 gjorde Enis Krasniqi efter fint förspel av inhoppande Alex Hall och Emil Annerhult, 2-4 sattes dit av Alex Hall på inspel från Kristian Misic och med fem minuter kvar nickade Milanas Razinskas vackert in Krasniqis inlägg till 3-4 och nu darrade IFK-spelarna betänkligt.

HBK tryckte på i slutminuterna och närmast var Axel Abrahamsson vars nick slickade utsidan av stolpen men det blev bara en ”nästanbragd” och efter sex raka vinstmatcher så blev det nu förlust för P17 vilket innebär att med två omgångar kvar så ligger HBK på sjätteplats och Norrköping på sjunde och det är dessa två placeringar lagen får slåss om. HBK har nu på söndag Örebro på bortaplan och avslutar hemma mot Jönköping på söndag den 12 december.

- Det är verkligen kluvna känslor efter en sådan här match, konstaterar Akademiansvarige Robert Nordström som coachade laget på grund av att Alexander Sakac var på tränarutbildning.
– Alldeles för slarvigt i bägge straffområdena i sextio minuter och sedan en otroligt fin moral i laget sista trettio där killarna verkligen var värda att få dit den där kvitteringen, men vi får sätta in alla nittio minuterna på erfarenhetskontot och gå vidare förhoppningsvis lite klokare.

HBK P17 – IFK Norrköping P17  3-4 (0-2)

0-1 (31), 0-2 (33), 0-3 (54), 0-4 (59), 1-4 (72) Enis Krasniqi, 2-4 (74) Alex Hall, 3-4 (85) Milanas Razinskas.
Laget: Alexander Nielsen – Wilmer Hesselgren (71-87), David Norrman (59), Viktor Dahlin (87), Fabian Kindbom Nanfeldt (71) – Leo Hedenborg (53), Egon Kurtulus, Milanas Razinskas, Noel Åberg (71) - Enis Krasniqi, Hugo Eliasson (71).
Avbytare: Emil Annerhult (53), Axel Abrahamsson (59), Axel Persson (71), Kristian Misic (71), Alex Hall (71), Viggo Rolfsson (71), Isak Svensson, David Neinhardt.