Damlaget visade stark karaktär

Sista seriematchen för säsongen i en match som inte skulle förändra HBK:s placering i serien. För motståndarna betydde den allt, Hittarps IK var tvingade att vinna för att behålla sin div.1-status. 

Hittarp började också mycket hetare än HBK och vann de flesta dueller. 1 – 0 kom redan i den 12:e minuten och i 19:e ökade Hittarp på till 2 – 0.


HBK pratade igenom ett par saker i paus som måste förändras. Laget hade en plan för hur de skall ta sig an andra halvlek som bara hann starta innan Hittarp gjorde 3 – 0.


Här visade spelarna i HBK sin enorma karaktär och startade en jakt på poäng genom ett enormt uppoffrande spel. Samtliga spelare började vinna sina dueller och tog över matchen. Reduceringen kom också efter en dryg timmas spel genom ett väldigt fint anfall där Emma Harrysson iskallt lobbade in bollen i fritt läge.


3 – 2 gjorde Nellie Andersson efter ett fint skott som är välplacerat i målvaktens högra hörn. Bara minuten senare gjorde samma Nellie 3 – 3 på ett skott utifrån.


Här kan man tro att HBK skulle lugna ner tempot något men tvärtom så gasade de på och jagade även ett vinstmål och chanser saknades inte.


Sista delen på matchen blev det verkligen rock n'roll då båda lagen ville vinna. Det var målchanser för båda lagen och matchen kunde slutat med några mål till.


- Man kan inte annat än att tycka lite synd om Hittarp som har väldigt många bra spelare och nu tvingas ner i div. 2, säger Fredrik Andersson. Det är nog inte i dagens match som det borde hängt på, Hittarp skulle fixat fler poäng i tidigare matcher med den kvalitet laget besitter.


- Jag är stolt över mina spelare som orkar ladda om och kämpa sig till poäng när utgångsläget är 3 – 0 och ca: 25 minuter kvar. Det tyder på en stark gruppkänsla och att spelarna kämpar för varandra för att nå framgång.


- Detta var sista matchen med den här upplagan, redan idag börjar truppen formas för säsongen 2022 och framåt. Vi har några som meddelat att de lämnar, resten förväntar jag mig att de stannar kvar. Åldersstrukturen i årets trupp var ganska bra och vi behöver få in spelare med hög ambition för att utveckla laget ytterligare. Vi har också spelare i vårt F17 som knackar på dörren och som tagit stora steg i sin utveckling under säsongen. Leonardo Capristo och Mikael Johansson har gjort ett stort jobb och minskat steget upp till damlaget genom bra träning och matchning, säger Fredrik Andersson.


HITTARPS IK - HBK DAM  3 - 3 

Emma Orrdal – Hanna Comnell (75), Alva Hed, Jennifer Andersson, Alice Sandahl (88) – Elvira Johansson, Matilda Johansson – Nellie Andersson, Mimmi Thydell (60), Emma Harrysson (88) – Klara Nyberg.

Avbytare Vilma Rydell (60), Emmy Ecklein (75), Ebba Sandgren (88), Alva Arvidsson (88)

Mål 1-0 (12) Maja Ahlm, 2-0 (19) Marielle Karlsson, 3-0 (47) Marielle Karlsson, 3-1 (64) Emma Harrysson, 3-2 (72) Nellie Andersson, 3-3 (73) Nellie Andersson


Resultat och sluttabell div 1 södra Götaland damer