Amir inhoppare och poängräddare

Amir Al-Ammari inledde matchen mot Syrien på bänken men det blev han som räddade en poäng för Irak i VM-kvalet som slutade 1-1.
Irak dominerade stort och hade flera målchanser men fick inte utdelning. Efter dryga timman fick Amir, med tröja nummer 16, komma in på plan.

I 79:e minuten tog Syrien överraskande ledningen och Irak fick jaga en kvittering. Kvitteringen skulle komma och den låg Amir både bakom och omsatte. På ett inlägg mot bakre stolpen vann Amir en nickduell där bollen på vägen mot mål tog på en syriansk arm och efter VAR pekade domaren på straffpunkten. Amir Al-Ammari fick förtroendet och satte bollen säkert i ena hörnet medan målvakten slängde sig åt andra hållet.

- En väldigt bra match där vi är klart bättre än Syrien och skarar flera lägen där vi ska göra mål men de 1-0 och vi får offra lite mer. Sen får jag en straff som jag själv tar hand om och gör mål. Väldigt skönt att göra mitt första riktiga mål i landslaget, men tyvärr så förtjänar vi mer i denna matchen, säger Amir Al-Ammari.

1-1 blev slutresultatet vilket innebär att på de inledande fem matcherna har Irak fyra oavgjorda och en förlust. På tisdag väntar en ny match mot Sydkorea.