U21-förlust mot Värnamo

Det blev förlust för U21 när de på tisdagseftermiddagen tog emot IFK Värnamo på Söndrums IP. Smålänningarna gjorde båda målet i matchen och vann med 2-0.

Redan efter 35 min i första halvlek blev mittbacken Erik Svensson utvisad och dessutom tvingades Malte Påhlsson kliva av i halvlek efter skada och unge målvakten Petter Anderson fick chansen mellan stolparna.

Första halvlek var jämn och båda lagen hade svårt att skapa direkta målchanser men Värnamo kunde efter en halvtimme snyggt spela sig i genom och ta ledningen med 1-0.

Utvisningen ändrade naturligtvis förutsättningarna i andra halvlek men HBK lyckas ända hålla uppe spelet och både Johan Gudmundsson med ett distinkt volleyskott och Alexander Johanssons friläge tvingade Värnamos målvakt till riktig läckra parader.

I stället kunde Värnamo i 85 min fastställa slutresultatet till 2-0 efter en hörna.