Nu väntar HIF

Nu återstår det tre vänskapsmatcher för HBK innan den allsvenska premiären söndag 11 april. I morgon, onsdag, spelas veckas match mot Helsingborgs IF på Olympiafältet.
Det är alltid en speciell match när HBK möter HIF.
- HIF borta är en lite av derbykaraktär och ett klassiskt möte. Det är en kul aspekt på matchen, liksom att de tränas av Jörgen Lennartsson, som är en god vän till mig, så det finns många roliga ingredienser på matchen, säger HBK-managern Magnus Haglund.

Efter denna vecka blir träningen lite lättare för spelarna.
- Vi har nu två dagar kvar på försäsongen med match onsdag och träning torsdag, och på så sätt rundar vi av försäsongen. Killarna får sen ledigt fredag-söndag och sen börjar tävlingsupplägget för att pricka formen till den allsvenska premiären den 11 april, berättar Magnus.

Morgondagens match är således den sista under den tunga perioden.
- Vi jobbar vidare trots tung träning och ska göra så gott vi kan. Sen får vi utvärdera efter hand, säger Magnus Haglund.

HIF-tränaren Jörgen Lennartsson säger till hif.se att Andreas Granqvist står över morgondagens match som en försiktighetsåtgärd. Jörgen ser fram emot matchen.
- Vi har en bra relation mellan klubbarna och många spelare och ledare känner varandra. Det blir en bra match att möta ett HBK som är ett väldigt organiserat lag, säger Jörgen Lennartsson.

Till morgondagens match saknas följande spelare i HBK-truppen av olika anledningar: Viktor Ljung, Jonathan Svedberg, Samuel Kroon, Emil Tot Wikström och Phil Ofosu-Ayeh.

Matchtruppen är Malkolm Nilsson Säfqvist, Malte Påhlsson, Thomas Boakye, Alexander Berntsson, Andreas Johansson, Joseph Baffo, Joel Allansson, Simon Lundevall, Marcus Antonsson, Sadat Karim, Mikael Boman, Erik Ahlstrand, Andreas Bengtsson, Isac Larsson, Dusan Djuric, Amir Al-Ammari, Ervin Kurtulus och Alexander Johansson.

Matchen spelas kl. 14.00 och gör detta utan publik. Matchen kan ses på Helsingborgs Dagblad, Sydsvenskan eller Expressen (Premium). På sportexpressenplay.se går matchen att köpa som styckematch (PPV).