Marcus minns sitt fantastiska kvalmål

Marcus Antonsson är tillbaka i sitt HBK och har fina minnen från sin tid här. Han vill att han under året kan hjälpa HBK att etablera sig i Allsvenskan.

Efter över sex år i andra klubbar kommer Marcus Antonssonhem till ”sitt” HBK och han är positiv till att lånet blivit klart.
- Det känns fantastiskt kul och känns som att komma hem. Det är här jag har växt upp. Som liten grabb supportade jag HBK, så det känns väldigt roligt att komma tillbaka, säger Marcus.


Under åren har han följt föreningen, och det har blivit mer under senaste året.
- Man hinner inte att se alla matcher men man följer resultaten regelbundet. Det senaste året har det intensifierats sedan Ola Toivonen kom till Malmö. Han håller ju på Degerfors så det blev lite hets, men jag var väldigt nöjd med hur det gick, säger Marcus.


Om han tänker tillbaka på sin tid i HBK så finns det något som mer än något annat etsat sig fast i hjärnan.

- Tveklöst är det matchen mot GIF Sundsvall 2012 som kommer upp fort. Mitt mål på hemmaplan till 3-0 var lite av mitt genombrott i HBK och det gav mig nytt kontrakt. Målet är ett av de som jag håller högst. Det var otroligt betydelsefullt mål, och snyggt, det målet glömmer jag aldrig, ler Marcus med en nostalgisk blick i ögat.



Marcus Antonsson har precis gjort 3-0 hemma mot GIF Sundsvall i kvalet 2012.


Från senaste säsongen 2014 finns faktiskt flera spelare i föreningen. Alexander Berntsson har varit kvar hela tiden, medan Joseph Baffo, Viktor Ljung, Mikael Boman och Malkolm Nilsson Säfqvist har återkommit till föreningen.
- Jag och Viktor Ljung har hela tiden haft kontinuerlig kontakt och vi är bästa polare. Har även haft kontakt med "Malle" medan de andra har man sprungit på ibland. Sen har man ju fajtas en del med ”Ante”, skrattar Antonsson.


Efter HBK blev han skyttekung i Kalmar vilket ledde till spel i England och Leeds. Där fick han återförenas med Joseph Pep Clotet, som var tränare i HBK under våren 2011.
- Jag fick spela i hemmamatchen mot AIK som var Peps sista. Han gav mig förtroende i sista matchen, och när en tränare eller assisterande tränare ringer en så känns det lovande. Det blev inte lika lyckat som det såg ut på förhand, det är små marginaler i fotboll. Jag vann poängligan på försäsongen men sen kom Chris Wood in och tog chansen och gjorde 35 mål, säger Marcus, som blev förpassad till avbytarbänken.



I dag skrev han på för HBK igen.


Det blev senare spel i Blackburn Rovers innan han kom till Malmö FF 2018. Förra året blev han på hösten utlånad till Stabaek, där han stötte på en annan gammal HBK-profil i Janne Jönsson.

- Det blev exakt den effekten jag önskat. Jag hade en period i Malmö där jag blev vilse då jag blev placerad på kanten och det var jag inte van vid. I Stabaek var Janne tydlig att jag skulle spela forward. Jag hittade verkligen tillbaka till mig och nu när jag kom tillbaka till Malmö har det känts väldigt bra, tycker Marcus.


Hur ser han då på årets säsong i HBK?
- Det ska bli otroligt spännande. HBK gjorde en fin säsong i fjor och har fått behålla samma lag. Jag vill komma in och bidra med min spets och erfarenhet som jag fått under mina år utomlands och i MFF. Jag har väldigt förväntningar om att vi ska etablera oss i Allsvenskan, säger Marcus, som är uppvuxen i Unnaryd och på campingplatsen Vallsnäs finns en massa tröjor upphängda från hans karriär.


- Det blev en grej som startade när jag var i Kalmar och det kommer säkerligen upp en HBK-tröja där också. Jag har jobbat där, precis som  mina bröder, under min uppväxt och ägaren var med i Unnaryds GoIF. Den måste göras komplett med HBK-tröjor, lovar Marcus Antonsson.


Highlights från matchen HBK-GIF Sundsvall 2012 finns här.