Maja vill bidra

Förra säsongen blev en förryckt säsong för Maja Ödman. Hon blev tidigt sjuk i Corona men fick till slut vara med och göra ett av målen när HBK Dam vann sin första titel någonsin. Dock ser allt ut som att hon lämnar Halmstad i sommar men innan dess vill hon bidra.

Maja Ödman flyttade ner till Halmstad från Östergötland för två år sedan när hon började studera.

- Jag studerar affärssystemsprogrammet på Högskolan i Halmstad och är inne på mitt sista halvår där då jag tar examen i juni. 


Hon hade en tuff förra säsong med skador och dessutom blev hon sjuk i Corona.

- Det var ett tufft år med mycket skador och sjukdomar. Efter sommaren anslöt jag till truppen igen och lyckades komma tillbaka och göra en del mål. Framför allt så var det roligt att göra mål i DM-finalen, ler Maja Ödman.


Hon fick under förra säsongen hela tiden anpassa sig efter hur hon mådde.

- En utmaning var att kroppen sa ifrån och det jag utvecklade mest var då att acceptera läget och göra det bästa av det.

- Jag hade önskat att jag varit mer närvarande under förra året. Jag var mycket frånvarande på grund av sjukdom, skador och annat.


När Maja väl är på plan är hon en teknisk och snabb fotbollsspelare som presterar bäst under press.

- Jag har bra spelförståelse och bra känsla för vart jag ska vara på plan, men jag skulle säga att min främsta styrka är att jag älskar att spela matcher när det gäller.


Hon tror att de andra i gruppen uppfattar henne som en glad och positiv tjej.

- Jag tror att jag ses som en person som alltid är glad och ger järnet när jag väl är där. I mitt tidigare lag fick jag ofta höra att jag alltid springer runt och ler på planen.


När sommaren närmar sig lämnar hon Högskolan och troligen även Halmstads BK.

- Vi får se lite vad som händer eftersom jag troligtvis kommer flytta tillbaka till Norrköping i början av sommaren. Jag hoppas jag kan vara med och spela några matcher innan dess och bidra till laget, hoppas Maja.


Förra årets resultat är hon nöjd med.

- Jag är nöjd med laget eftersom det är alltid svårt att komma nerifrån och lyckas stanna kvar i divisionen då det skiljer sig mycket från division 2. 

- I år hoppas jag kunna vara med och spela några matcher, skulle vara kul att spela i södra serien då jag tidigare spelat i båda södra Svealand och mellersta Götaland. Jag tror att det kommer gå bra för laget, tror vi kommer ligga i toppen, spår Maja

.

Hon tycker att det finns en bra inställning i laget, där många är målinriktade och har en vilja att bli bättre. Årets utmaning är att få ihop laget.

- Då det kommit in många nya tjejer är det att se till att spela ihop sig, tycker Maja, som tycker att det i HBK finns en ambition till att vilja bli bättre och utvecklas. 


- Jag tror att många av dem unga tjejerna kommer att utvecklas och ta mer plats. Sen tror jag att Alva Hed kommer ta ett stort ansvar över laget, säger Maja Ödman.



MAJA ÖDMAN

Född 9 Mars 1998

Position i laget Mittfält/forward

Klubbar Lindö FF (-2014), Linköpings FC (2014-15), Lindö FF(2015-19), Halmstads BK (2019- )