Grattis Ulf Sjölin, 60!

I dag höjer vi på hatten för Ulf Sjölin som blir 60 år. Han spelade i HBK under åtta säsonger under 1980-talet och har senare även hjälpt till som ungdomstränare i HBK.

Ulf ”Muffin” Sjölin spelade hela sin ungdomstid i IF Leikin som hade ett mycket duktigt lag med spelare födda 1961. Dessa vann flera DM-titlar och i laget fanns ytterligare en spelare som skulle bli allsvensk i HBK; Michael Christiansson.


Inför 1982 bestämde sig då 20-årige Sjölin för att skriva på för HBK. Första säsongen handlade mest om B-lagsspel för ”Muffin” men det blev en match. I näst sista omgången fick han chansen som vänstermittfältare i bortamatchen mot Brage. Det blev förlust med 2-3 men det mest anmärkningsvärda var att elljuset slocknade i början på andra halvlek och det var kolmörkt i 45 minuter.


Året därpå var det först i början på juni som det blev spel men därefter var ”Muffin” oftast startspelare och då som högerback. I matchen mot Häcken på Örjans vall i augusti gjorde han sitt första allsvenska mål genom att göra 2-0 (matchen slutade 3-2).


1984 var Stefan Lundin ny tränare och då var det som högermittfältare som han mest fick spela och så var det även året därpå. Det gick tyngre 1986 då det bara blev sju matcher, varav tre som startspelare, och hela tio där han satt fast på bänken.


Han var dock tillbaka som högerback inför 1987 och spelade samtliga matcher fram till näst sista omgången. Inför avgörande matchen mot Örgryte fick han en ögonskada och kunde inte medverka. I ettan med Stuart Baxter bytte han kant och blev vänsterback och spelade samtliga matcher när HBK direkt tog steget tillbaka till Allsvenskan.


Där var han ordinarie som vänsterback fram till sista tre omgångarna när han blev placerad som avbytare. Det blev dock inhopp i alla tre matcherna. I den sista mot Brage blev han inbytt redan i 24:e minuten när Ulf Jönsson fick utgå. Detta blev ”Muffins” sista match vilket gjorde att han både debuterade och avslutade allsvenskt spel mot samma förening.


Året därpå blev det spel för BK Astrio och han har senare varit tränare i flera klubbar runt Halmstad. Han har även haft uppdrag i HBK:s ungdomssektion.ULF ”MUFFIN” SJÖLIN 

Född 27 mars 1961. 

Från IF Leikin 1982, till BK Astrio 1990. 

Allsvenska matcher/mål 102/1. 

Slutspelsmatcher/mål 2/0. 

Div. 1-matcher/mål 26/1.