Agnes blev Årets Kvast

I samband med årsmötet offentliggjordes att Agnes Heinrich tilldelas HBK-Ringens pris "Årets Kvast" för damer. Agnes är en elegant spelare som oftast är steget före genom sin goda speluppfattning. Hon besitter fina ledaregenskaper och manar alltid på sina lagkamrater, såväl på träning som match.
Det är en stolt och glad Agnes Heinrich när vi vet pratar om utmärkelsen.
- Att bli framröstad av mina fina lagkamrater till utmärkelsen ”Årets Kvast” gör mig så tacksam och glädjefylld. Efter min korsbandsskada hösten 2019, och en planerad flytt våren 2020 var jag inställd på att inte spela fotboll något mer, säger Agnes.

- Flytten blev inställd och jag blev kvar hemma i Halmstad samtidigt som rehaben gick bra. Knäet blev starkare än någonsin tack vare vår allas favorit, Simon. "Fidde" hade tagit över som tränare, vi hade gått upp i div. 1 och det kändes givet att spela ytligare ett år. Det var längesen jag tyckte fotbollen var så rolig som förra året. Världens bästa tränare och ett underbart lag. Personligen blev förra året en revansch efter knäskadan. Och denna utmärkelsen är verkligen pricken över i:et efter ett magiskt fotbollsår!

Civilt pluggar hon företagsekonomi, jobbar extra på Aim´n, umgås med vänner och försöker njuta av livet. Förra året fanns det planer på att sluta spela fotboll men p.g.a. coronan stannade hon kvar och bestämde sig för att fortsätta med fotboll, något hon inte ångrar.

Efter en svår skada krävs mycket rehab och den har gett resultat.

- Jag tycker att min fysik var bättre än den var före skadan. Jag kände mig väldigt stark och uthållig hela säsongen, säger Agnes som själv tycker att speluppfattningen är hennes bästa egenskap som spelare.




Hon är en positiv tjej och tycker själv att hon sprider mycket positiv energi till gruppen. För närvarande studerar hon i Stockholm och vet inte riktigt när hon kommer hem fullt ut.

- Så fort jag är hemma i Halmstad igen, är jag redo att göra mitt bästa för att hjälpa laget!


Förra året var debuten i div. 1 och Agnes Heinrich är nöjd med vad laget uträttade.

- Jag tycker vi gjorde en finsäsong. Vi hade mycket otur i många matcher. Med lite mer tur på vår sida tror jag vi hade kunnat ta in ett par placeringar i serien. Som nykomlingar i div. 1 är jag mer än stolt över vår prestation och vi visar att det är denna nivån viska vara på.


I år blir det spel i en ny serie men det är inget hon funderar över.

- Jag tycker inte vi ska fokusera så mycket på de andra lagen, utan mer på oss själva. När vi är på vår högsta nivå spelar det ingen roll om vi är i mellersta eller södra. Det gäller att våga tro på vårt spel och att vi kan.

- Vi har en bra vilja och inställning. Vi ger aldrig upp och gör alltid vårt yttersta oavsett träning eller match, menar Agnes, som trivs väldigt bra med alla ledare runt laget och tjejerna.


Hon har positiva tankar inför kommande säsong.

- Jag tror vi som lag kommer ta stora kliv i och med att vi nu fått erfarenhet av en säsong i div. 1!



AGNES HEINRICH

Född 14 maj 1997

Position Mittback

Klubbar BK Astrio (-2012), IF Centern (2013), IS Halmia (2013-2018), Halmstads BK (2018-)