- Ett litet steg framåt, menar Joel

Det blev ribbträffar åt båda hållen men det förblev mållöst på Olympiafältet när HIF och HBK möttes. Några HBK:are uttalade sig efter matchen.
Mittfältsmotorn Joel Allansson om matchen:
- Jag tycker att det var en liten trevande inledning, där de skapar något på en hörna men efter en 15-20 minuter tycker jag att vi kommer in i det ganska bra. Vi får lite mer bollinnehav och skapar någon farlig chans på fasta också. Överlag helt okej och lite bättre än det varit i de senaste matcherna.

- Vi skapar inte supermycket offensivt, vi behöver lite mer fart och lite mer tajming i rörelse.

Förra året spelade Joel på mitten med Jonathan Svedberg och Dusan Djuric. Nu har det blivit några matcher med nye Amir Al-Ammari.
- Det är skillnad. Vi försöker fortfarande att lära känna varandra lite bättre. Han är en fin spelare, han tänker bra fotboll, så det ska inte vara några problem. Det är bara att vi ska komma in i vår relation både def och off, säger Joel.

Nu lättar laget på den tunga träningen och det tror Allansson att det behövs.
- Jag tror det kan vara bra. Jag tycker att man ser det lite i detaljerna och de sista procenten, som jag tycker att vi inte har för tillfället och då skapar vi inte heller så jätte mycket. 

- Jämfört med senast tycker jag att vi skapar lite fler intressanta lägen i alla fall, så ett litet steg framåt ändå, tycker Joel Allansson.

För Malkolm Nilsson Säfqvist innebar det att han återigen fick hålla nollan.
- Det känns skönt såklart. Det är inte så att man går och tycker det är jobbigt att man inte gör det, men det är skönt med att hålla nollan. 

HIF hade några chanser och bl.a. träffade ribban.
- Det är skönt att det studsar lite min väg också, för den här försäsongen känns det som om att det studsat åt fel håll och det har varit några insatser som jag inte varit så nöjd med, säger "Malle".

HBK-managern Magnus Haglund summerar sina intryck direkt efter matchen.
- En jämn match mot Helsingborg där vi fick hålla nollan, vilket är skönt att göra. Det är ett par stora chanser åt båda hållen som hade kunnat avgöra matchen men Malkolm är bra i vårt mål. 

- En match där vi har olika perioder där respektive lag dominerar, men det känns skönt med en nolla bakåt här på bortaplan. 

I och med denna vecka så tar den tuffa träningen slut och träningsupplägget blir lite annorlunda.
- Nu är det sista dagen i morgon på försäsongen, innan det är vila fredag, lördag och söndag. Nu vill vi lätta på allting och behöver bli lite rappa i vad vi gör så att vi får ut mer kvalité i det vi gör, säger Magnus Haglund.