Nollan sprack efter 593 mållösa minuter

2006 tog det nästan tio timmar innan HBK gjorde säsongens första mål. Sex minuter in på andra halvlek fick Per "Texas" Johansson (bilden ovan) in bollen i mål efter framspel av Jesper Westerberg och Tomas Zvirgzdauskas. Matchen mot Örgryte IS slutade 1-0 och i dag är det femton år sedan.
På den tiden var det inte lönt att tippa på HBK i Måltipset. På de inledande sex omgångarna hade HBK spelat fyra stycken mållösa matcher och förlorat två med 0-1. Målskillnaden var 0-2 inför sjunde omgångens hemmamatch mot Örgryte IS.

Inför matchen hade dåvarande tränaren Janne Andersson gjort några ändringar i laget. Jesper Westerberg fick gå in och spela från start som högerback i stället för Peter Larsson. På topp spelade Eduardo Dalani och Joel Johansson, vilket innebar att förra årets skyttekung Gunnar Heidar Thorvaldsson hade bänkats.

Brassen Eduardo Delani fick chansen på topp mot ÖIS. Här i kamp med Marcus Dahlin i ÖIS.

HBK hade några chanser före paus och Janne Andersson funderade på om det överhuvudtaget skulle bli något mål. Janne hade drömt om vem som skulle göra första målet - men det var inte "Texas" han tänkte på.

Men det var "Texas" som sköt ett otagbart volleyskott bakom Dick Last i ÖIS-målet.
- Jag blev helt fri och hade bara att klippa till. Jag behövde aldrig tveka och fick en klockren träff, menade "Texas" när han pratade med Hallandsposten efteråt.

Om man lägger till de sista mållösa minuterna från 2005 så kom HBK i 706 minuter, vilket är den längsta mållösa sviten i föreningens historia. Men BK Häcken har allsvenska rekordet på 732 minuter från 1983.

Dusan Djuric i kamp med ÖIS:aren Boyd Hwila. I bakgrunden syns Patrik Ingelsten.