Boman avgjorde senast - för IFK!

Senast HBK-IFK Göteborg möttes i allsvenskt sammanhang så avgjorde Mikael Boman matchen med mål i 89:e minuten. Då tillhörde han IFK Göteborg, nu är han tillbaka i HBK.

Han har även gjort ett mål för HBK tidigare mot just IFK (2014) när det slutade 2-2.


På bilden ovan syns när Mikael Boman gör 2-1 målet mot HBK i kamp med Fredrik Liverstam. Övriga HBK:are på bilden är Marcus Mathisen och Marcus Johansson.


De två spelarna som gjort flest mål genom tiderna i hemmamatcher mot IFK har faktiskt båda förflutet i IFK. De slog igenom i HBK, kom senare till IFK och avslutade karriärerna i HBK. Stefan Selakovic har gjort sju mål mot IFK på Örjans vall medan Robert Andersson svarat för sex mål.



Guldåret 2000 borta mot IFK Göteborg jublar Stefan Selakovic och Henrik Bertilsson efter ett mål.

Historien talar för att det ska bli mål på söndagen. För hittills har lagen mötts 14 gånger i en match i maj, varav nio på bortaplan, och aldrig har det hänt att matchen slutat 0-0.


Sex gånger har lagen spelat mot varandra i omgång 4. Fyra av dessa matcher har HBK vunnit medan de två andra slutat oavgjort. Senaste gången på Örjans vall var 1990 när HBK vann med 1-0 efter ett straffmål av Tommy Frejdh. 




Året innan hade lagen också spelat mot varandra i fjärde omgången. Då vann nykomlingen HBK på Ullevi med 2-1 efter mål av Jonas Dahlgren och Stefan Lindqvist (bilden).


3 621 åskådare hade HBK i hemmamatchen mot IFK Göteborg i april 1944. Det är den lägsta allsvenska publiksiffran någonsin i en hemmamatch mot IFK. Den siffran kommer ändras när det nu enbart släpps in åtta åskådare.


Det sista året har det spelats utan publik men innan dess var den lägsta publiksiffran för HBK från 1967 när det kom 135 åskådare i en match mot IFK Hässleholm i div. 3. I Allsvenskan var det lägsta siffran från 2017 när AFC Eskilstuna kom till Örjans vall och det var 1 478 personer på plats.


Fast HBK har spelats med 0 åskådare förr. 1996 blev Djurgården det första lag som tilldömdes att spela utan publik och det var i matchen mot HBK på Stadion.