Stefan Hermansson 60 år!

I dag höjer vi på hatten för Stefan Hermansson som fyller 60 år. Den förre juniorlandslagsmannen kom till HBK 1979 och spelade totalt fyra allsvenska säsonger med HBK. Därefter var han allsvensk spelare i både Trelleborgs FF och Djurgårdens IF.

Under tiden hemma i Skeppshults BK blev han juniorlandslagman och givetvis visade HBK intresse för den talangfulle anfallaren. Inför 1979 valde Stefan Hermansson att skriva på för HBK och året därpå fick han debutera i allsvenskan.


I slutet på juli 1980 fick han för första gången chansen på bänken och fick göra ett inhopp i hemmamatchen mot Kalmar. Han fanns med i truppen i samtliga matcher resten av året, oftast som avbytare. Men i slutet på september fick han chansen från start i bortamatchen mot Landskrona, i Roy Hodgsons näst sista match som tränare. Stefan tackade för förtroendet genom att göra två mål, och fick spela från start resten av säsongen.


Året därpå fick han också förtroendet från start under nye tränaren Jan Mak. Han avgjorde hemmamatchen mot IFK Sundsvall med matchens enda mål men annars blev det inte mycket spel under sista halvan av säsongen.


Under hans två sistasäsonger blev det inte mycket speltid och inför 1984 skrev Stefan Hermansson på för Trelleborgs FF, vilka han var med om att föra upp i Allsvenskan.


Därefter spelade han även för Djurgårdens IF i allsvenskan. Efter två år i DIF gick han över till Kalmar FF.


Stefan Hermansson

Född 3 juni 1961.
Från Skeppshults BK 1979, till Trelleborgs FF 1984.
U
EFA-matcher/mål 1/0.
Allsvenska matcher 34/4.
Slutspelsmatcher/mål 1/1.
Allsvensk i Trelleborgs FF 1985 (21/6) och Djurgårdens IF 1986 (13/1). Landskamper 2 U, 6 J, 2 P.