Premiärseger för damlaget

Halmstads Bollklubbs damer firade nationaldagen på bästa sätt genom att vinna mot topptippade Trelleborgs FF i premiären i div. 1. 

Det bjöds på fantastiska förutsättningar på Halmstad Arena. Strålande sol och 26 grader varmt i skuggan. Planen var i gott skick och spelarna hade väntat länge på att få spela match. Det är åtta månader sedan laget senast spelade en tävlingsmatch så det var sugna spelare som drog igång årets serie.


HBK började med en hög, aggressiv press och tog direkt kommando i matchen. Efter en stund så jämnade spelet ut sig och det var en bra kamp mellan två bra lag. Efter en dryg halvtimma skapade HBK en hörna där Alice Sandahl når högst och nickar in 1-0 till hemmalaget, fullt rättvist. Några minuter senare slog Nellie Andersson ett hårt, flackt inlägg där missförstånd uppstår bland TFF-spelare och bollen letade sig in i mål. 2-0 i halvlek efter en mycket bra halvlek. 

– Vår insats defensivt är nästan helt perfekt. Vi ligger rätt i våra positioner och låter inte TFF få igång något eget spel, säger Fredrik Andersson, tränare för damlaget.


I andra halvlek började TFF bra och tryckte tillbaka hemmalaget under de första 7-8 minuterna utan att skapa några målchanser. Efter TFF:s anstormning jämnade spelet ut sig och det var HBK som hela tiden kändes farligare med både omställningar och längre etablerade anfall. I 68:e minuten gjordeHBK ett dubbelbyte och fick in ny energi. Det är Nellie Andersson och HannaComnell som gick ut och in kom Moa Karlsson och Emma Harrysson. HBK skapade några farligheter där Trelleborg chansade lite framåt och kunde gjort något mål ytterligare.

-Vi har tränat hårt för att komma så väl förberedda som möjligt och spelarnas fysiska status är enastående, säger Fredrik ochfortsätter: -- Spelarna har varit väldigt lojala mot upplägget och tränat tufft både i gymmet och på plan.


Ni såg ut som ett annat lag än det som spelade mot Astrio i tisdags? – Ja, det var nyttigt att få den matchen som visade saker vi rättade till mot Trelleborg. 


Vilka gjorde bra ifrån sig? 

- Jag vill framhäva hela laget, ja truppen faktiskt. Flera når upp till en riktigt hög nivå men det är ändå vårt kollektiva försvarsspel som lägger grunden till segern. Defensivt är vi nästan hundraprocentiga i första halvlek och är väldigt bra i andra. Offensivt kan vi ännu mer och det kommer vi visa framöver. Hela backlinjen gör en väldigt bra match både individuellt och som lag. Maja håller nollan och agerar lugnt och säkert. Mittfält och anfall lägger ner ett enormt jobb och täcker för varandra på ett imponerande sätt. Maja Ödman blev lite ensam som forward under perioder men jobbade och slet hela matchen och fick avsluta matchen med att göra 3-0 efter ett mönsteranfall.


- Vi tappar snart Maja som flyttar tillbaka till Norrköping i sommar. Det har varit ett stort nöje att vi haft henne med oss. Vi hoppas kunna ha henne med några matcher till, säger Fredrik Andersson avslutningsvis.HBK DAM - TRELLEBORGS FF  3 - 0 

Maja Arvehell – Hanna Comnell (68), Alva Hed, Jennifer Andersson, Alice Sandahl – Emma Nielsen, Matilda Johansson – Nellie Andersson (68), Vilma Rydell, Elvira Johansson (88) – Maja Ödman. (88)

Avbytare Emma Orrdal, Emma Harrysson (68) Moa Karlsson (68), Mimmi Thydell (88) Alma Haglund (88), Emma Sjögren.

Mål 1-0 (34) Alice Sandahl, 2-0 (41) självmål, 3-0 (88) Maja Ödman

Domare Slavisa Stijepic, Halmstad

Publik 100 (Halmstad Arena)


På bilden syns Maja Ödman och Alice Sandahl.