Förstärkt U21 föll mot HIF

Vid dagens U21-match fick A-truppen speltid men det blev förlust med 1-2 mot HIF efter 1-1 i paus där Simon Lundevall kvitterade i slutet.

- Det är en typisk första match efter sommaruppehåll där vi blandar och ger, vi saknar det där lilla extra som gör att vi får den där riktiga farten i spelet och pressen, menar Magnus Haglund efter matchen.

På Olympiafältets plan 5 spelade HBK med flera gamla spelare på plats, som Mikael Martinsson, Ajsel Kujovic och Kujtim Bala. De fick se Marcus Antonsson ta sig in ner till vänster i straffområdet men bollen snett bakom gick förbi HBK:arna och i stället kunde HIF gå till en omställning där Max Svensson blev fri från halva planen med Andreas Johansson i bakhasorna. Fri med Malte Påhlsson avlossade han ett skott som Malte klarade men returen gick i mål trots att både Malte och Ante slängde sig. Tid 6 minuter.

Nästa chans hade Marcus Antonsson när han vände om inne i straffområdet (12) men målvakten gjorde en bra räddning. Bara minuterna senare höll den förre HBK:aren Andreas Landgren brösta in ett inlägg från Thomas Boakye i eget mål men den gick till hörna.

Max Svensson fick (20) möjligheten att göra sitt andra mål när han fick skjuta på ett inlägg snett från höger men skottet gick rätt i Maltes famn.

Marcus Antonsson vann bollen (27), tog ett steg och klippte till, men retligt nog gick skottet i stolpens insida och gick parallellt medmållinjen och ut.

Antonsson hade senare ett frisparksläge från vänster men bollen gick högt över.

På halvlekens sista spark kom kvitteringen. Marcus Olsson slog en långboll upp till Antonsson som fick fram den till Simon Lundevall som distinkt sköt in 1-1 via stolpens insida.

- Det var jämn första halvlek där vi kom oss allt eftersom efter en trög inledning och vi kvitterade precis före paus på ett väldigt fint mål som Lundevall gör.

Inför andra halvlek gjordes några byten. Ut gick testspelande Marcus Olsson och in kom bl.a. Viktor Ljung, båda med långtidsskador bakom sig.
- Båda var tillbaka i spel och bägge fungerade okej, tycker Haglund.

Halvlekens enda mål kom efter 57 minuter när HBK:spelare inom kort tid missade två pass och till slut kunde Noel Mbo göra segermålet.

Några fler mål bjöd inte matchen på utan HIF vann med 2-1.

- Vi tar över mer i andra halvlek men vi släpper in halvlekens enda mål men äger sen halvleken i stort. Vi är inte nog skarpa på de goda situationerna som uppstår och därför fick vi inte hål på dem i andra, menar Magnus Haglund.

HELSINGBORGS IF – HBK 2 - 1

Malte Påhlsson – Thomas Boakye (Pontus Carlsson, 69), Andreas Johansson, Alexander Berntsson (Joseph Baffo, 46), Marcus Olsson (Andras Bengtsson, 46) – Erik Ahlstrand, Joel Allansson (Dusan Djuric, 60), Amir Al-Ammari (Viktor Ljung, 46), Simon Lundevall – Marcus Antonsson (Alexander Johansson, 60), Sadat Karim