Fin seger för P17 i Hällevik

Efter besök i Skåne och Småland så var det på onsdagen dags för HBK P17 att ta bussen till Blekinge till ett naturskönt Hällevik för en dust med Mjällby AIF. Matchen spelades på Strandvallens A-plan och HBK tog en meriterande seger 5-1 efter ledning i paus med 2-1.
Bildtext: De fyra målskyttarna mot Mjällby: Hugo Eliasson, Viggo Rolfsson, Alex Hall och Lorent Mehmeti.

- Mycket trevligt att få spela på en elitarena med en otroligt fin gräsmatta, en fin upplevelse för spelarna, säger Mattias Olofsson i HBK-lägret.

Redan efter fem minuter tog HBK ledningen med 1-0 när Fabian Kindbom Nanfeldt slog en fin djupledsboll som Viggo Rolfsson kom fri på och kallt lobbade in första målet.

Mjällby kom tillbaka i en spelmässigt jämn första halvlek och kvitterade till 1-1 men det var bollklubben som fick sista ordet när Lorent Mehmeti pangade in 2-1 en minut innan pausvilan.

- Stundtals spelar vi som vi ska men MAIF var duktiga och vi har lite många tekniska misstag och slarv för att vi ska vara nöjda, säger Olofsson.

Desto nöjdare blev HBK:s ledarteam över den andra halvleken där de blåklädda rivstartade med ett varsitt mål av Alex Hall och Lorent Mehmeti fram till 4-1.

Inhoppande Hugo Eliasson fick med några minuter kvar sedan glädjen att se sitt skott hamna i Mjällbys kasse och slutresultatet 5-1 till HBK var spikat.

- Vi är mycket glada över prestationerna i andra halvlek då vi spelar väldigt vägvinnande fotboll framåt samtidigt som vi är koncentrerade i vårt försvarsspel, säger Alexander Sakac.

– Trevligt också att vi kunde lufta alla utespelarna (16) på den här fina mattan, avslutar en tillfreds huvudtränare.

Nu väntar (äntligen) hemmamatcher för P17 där FK Karlskrona blir första besöket nu på söndag klockan 14 på Halmstad Arena.

Mjällby AIF P17 – HBK P17  1-5 (1-2)

Mål: 0-1 (5) Viggo Rolfsson, 1-1 (28), 1-2 (44) Lorent Mehmeti, 1-3 (55) Alex Hall, 1-4 (60) Lorent Mehmeti, 1-5 (84) Hugo Eliasson.

Laget: Alexander Nielsen – Emil Annerhult (81), Wilmer Hesselgren, Viktor Dahlin, Fabian Kindbom Nanfeldt (84) - Enis Krasniqi (75), Milanas Razinskas (84), Noel Åberg, Lorent Mehmeti – Alex Hall (70), Viggo Rolfsson (81).
Avbytare: Hugo Eliasson (70), Hannes Mårtensson (75), David Neinhardt (81) Hugo Rödin (81), Axel Abrahamsson (84), Kristian Misic (84), Isak Svensson.