Dubbla vinster i Kalmar

En söndagsutflykt till ostkusten innebar att HBK bärgade hem sex poäng till Halmstad då både P19 och P17 vann sina matcher mot Kalmar FF.

Seger för P19 mot Kalmar FF

P19 gjorde återigen en stark bortamatch då Kalmar FF besegrades med 0-1 efter en stabil match med bud på flera mål för de blåsvarta.

HBK kunde avgöra matchen redan i den första halvleken då Johan Gudmundsson fick huvudet först på bollen och in i nät. Fler mål blev det inte i matchen även om flertalet chanser skapades för utökade segersiffror.

Johan Gudmundsson gjorde matchens enda mål när P19 slog Kalmar.

HBK P19 kan summera en trevlig fotbollsvecka på bussen hem från Kalmar. En övertygande bortaseger mot IFK Göteborg i onsdags och under söndagen en minst lika dominant matchbild mot Kalmar FF. Från start till mål i de båda matcherna har det varit HBK som styrt tillställningen och också vunnit rättvist med bud på mer än 0-1.

-Vi kommer upp i en bra nivå även idag. En väldigt fin arbets- och laginsats där vi vinner många bollar med vårt höga försvarsspel tillsammans med ett vårdat och metodiskt anfallsspel. Vi får till slut hål på Kalmar i slutet av första halvlek vilket var skönt att ha med sig in i halvtidspausen. Andra halvlek öppnar det upp sig för flera hundraprocentiga chanser men vi lyckas inte punktera matchen och då kan såklart allt hända. Killarna spelar dock av matchen på ett moget sätt och ledningen känns ändå relativt trygg hela vägen till slutet, summerar tränare Johan Bergström.

Nästa match väntar redan på onsdag mot Åtvidabergs FF på hemmaplan tätt följt av IF Elfsborg hemma på Halmstad Arena på lördag.

Kalmar FF – HBK P19 0-1 (0-1)

Mål: 0-1 (41) Johan Gudmundsson (Viktor Håkansson).

Startelvan: Zackarias Nilsson – Filip Larsson, Taulant Peci, Viktor Håkansson, Charlie Dagård (81) – Pontus Carlsson, Kazper Karlsson, Melvin Sjöland, Oscar Murro (76) – Johan Gudmundsson (60), Albin Binnefors (85).

Avbytare: Jonathan Wadensten (60), Mattias Saalem-Almgren (76), Filip Eriksson (81), Ardi Hajdari (85), Lucas Lindau, Alexander Nielsen.

Vinst i Kalmar för HBK P17

P17 spelade sin match på natursköna Skyttis IP som hade en väldigt fin och välskött gräsmatta.

- Finaste planen i år som Tomas Carlsson i HBK-lägret uttryckte sig.

HBK inledde kampen väldigt bra och redan efter åtta minuter så hittade vänsterbacken Kristian Misic fram med ett inspel till Alex Hall som efter en fin mottagning skarpsköt in 1-0 till bollklubben.

I mitten av halvleken var det dock KFF som var vassast och efter en halvtimme hade hemmalaget vänt till 2-1.

- Precis som mot HIF så tappar vi lite fokus några minuter och då blir man straffad i den här serien, konstaterar Alex Sakac i HBK.

HBK skulle dock kvittera precis innan pausvilan då Viggo Rolfsson petade frambollen till Lorent Mehmeti som fintade vänsterskott men istället kallt rullade in 2-2 med högerfoten.

I andra halvlek var det de blåklädda som tog över matchbilden och skapade flera fina målchanser men det dröjde till sju minuter innan slutsignalen då HBK avgjorde tillställningen.

Wilmer Hesselgren avgjorde P17-matchen.

Lorent Mehmeti slog in en hörna från höger och på bakre stolpen smög Wilmer Hesselgren fram och mycket snyggt nickade han in 3-2 i nättaket.

Efter några minuters extratid så stod det klart att HBK vunnit sin första match i P17-Allsvenskan 2021.

- Spelarna gör det riktigt bra långa stunder i andra halvlek och även om det satt långt inne så var den här fina segern välförtjänt, avslutar en nöjd Alexander Sakac i bussen på väg hem efter en tolvtimmars tur och retur väst till öst.

Redan på onsdag är det ny bortamatch då P17 möter Mjällby AIF i Hällevik klockan 19.00.

Kalmar FF P17 – HBK P17 2-3 (2-2)

Mål: 0-1 (8) Alex Hall, 1-1 (25), 2-1 (31), 2-2 (43)  Lorent Mehmeti, 2-3 (83) Wilmer Hesselgren.

Laget: Isak Svensson – Emil Annerhult, Wilmer Hesselgren, Viktor Dahlin, Kristian Misic – Hugo Eliasson (76), Milanas Razinskas (31), Noel Åberg, Lorent Mehmeti(89) – Alex Hall, Viggo Rolfsson.

Avbytare: Axel Abrahamsson (31), Hannes Mårtensson (76), Fabian Kindbom Nanfeldt (89), Enis Krasniqi, Alexander Nielsen.