Akademilagens helg

Under söndagen spelar alla Akademilagen matcher. P16 spelar hemma på Halmstad Arena medan både P19 och P17 åker till Kalmar för matcher.
KALMAR FF - HBK P19
Söndag 13 juni kl. 14.00 
Efter segern i onsdags borta mot IFK Göteborg har P19 plockat fyra poäng på de två inledande matcherna. Efter genomfört några träningar efter segermatchen väntar på söndagen en ny bortamatch. Denna gång i Kalmar.

Kalmar har inlett serien med en 6-3 seger borta mot Åtvidabergs FF, innan de snabbt kom i underläge borta mot IF Elfsborg med 0-2. De åt sig i kapp till 2-2 men boråsarna avgjorde till slut med sitt 3-2 mål.

Kalmar har på sina två inledande matcher gjort inte mindre än åtta mål och hälften av dessa har Anton Nyholm svarat för. Det blir en spelare som HBK-försvaret får se upp med på söndagseftermiddagen.


KALMAR FF - HBK P17
Söndag 13 juni kl. 14.00
 
P17 Allsvenskan Södra

Efter en lättare lördagsträning på Sannarp beger sig HBK P17 på söndagen till oskusten för att ta sig an ett Kalmar FF som startat seriespelet med två raka vinster och 8-0 i målskillnad.


- Ytterligare en tuff utmaning för oss såklart, säger Alexander Sakac i HBK. 

– Men vi gjorde sextio bra minuter mot HIF senast (2-3) och förhoppningsvis lärde sig killarna ett och annat både individuellt och lagmässigt som de kan ta med sig för att prestera ännu bättre den här matchen.


Både P19 och P17-Allsvenskan innehåller 15 lag så det är 28 seriematcher som skall spelas där serierna inte avslutas förrän den 11-12 december.


HBK P16 - TÖLÖ IF
Söndag 13 juni kl. 13.00 
P16 Nationell Grupp 2

P16 ser fram emot seriepremiären mot Tölö IF.

- Det är åtta månader sen man kände anspänningen av seriespel så vi längtar, säger huvudtränare Morgan Ljungkvist.


Det har varit en lång försäsong och senaste månaden har matchspel tillåtits och P16 har förberett sig väl.

- Vi har tränat på bra och spelat bra under denna tiden så vi är redo, avslutar Morgan.