Sent mål gav tre poäng

En ganska händelsefattig match som såg ut att sluta mållöst men en frispark styrdes i mål av en hemmaförsvarare på övertid och HBK tog tre viktiga poäng i nedre halvan av Allsvenskan.

Inledningsvis hände det inte så mycket utan lagen kände på varandra där dock HBK hade lite mer boll. Första chansen kom på HBK:s andra hörna i 13:e minuten när Edvin Kurtulus vid bakre stolpen spelade in till Marcus Antonsson som klackade bollen och där hemmamålvakten fick göra en reflexräddning vid första stolpen till hörna.

Det blev mer och mer HBK som hade bollinnehavet i matchen men ett samlat hemmalag spelade med en defensiv uppställning (5-2-1-2). Efter fjärde hörnan fick Kurtulus in en andraboll och där dök Alexander Berntsson upp(23) men hans kraftfulla nick gick en bit utanför.

ÖFK:s första offensiva aktion kom när (26) Felix Hörberg kom till ett snabbt skott mot främre stolpen men där Malkolm Nilsson Säfqvist fick boxa till hemmalagets första hörna.

HBK förde matchen men ÖFK är kända för farliga omställningar och en sådan kom i 36:e minuten men Henrik Bellmans avslut kunde avvärjas av Malkolm i målet.

Matchens dittills bästa chans hade hemmalagets Nikolaos Dosic när han (40) sköt via Alexander Berntssons ben och bollen gick strax utanför ”Malles” högra stolpe. Det blev inga mål före paus utan lagen gick till halvtidsvila med 0-0.

- Bolltempot är lite för lågt och vi måste vara mer noggranna sista tredjedelen, sa Alexander Berntsson i halvtid till Discovery+.

Under första halvlek hade HBK 61 % av bollinnehavet och 7-4 till hörnor.

Inför andra halvlek gjordes inga byten och inledningsvis var det avsaknad av chanser för båda lagen fram till 55:e minuten när Alexander Berntsson fick till ett skott men bollen gick på en stillastående Keita i hemmalaget.

I 62:a minuten hade HBK ett bra anfall där Amir Al-Ammari fick till ett bra skott men där Keita i hemmamålet fick bollen över ribban. Nästa stora chans fick en stillastående (73) Samuel Kroon som siktade mot bortre stolpen men målvakten kunde rädda till hörna.

Strax därefter gjorde Pelle Olsson ett dubbelbyte och slängde in Emil Tot Wikström och Mikael Boman.

Nästa chans fick Marcus Antonsson i minut nr 80 men hans skott gick rätt i famnen på hemmamålvakten.

I 94:e minuten kom 1-0 till HBK. Amir Al-Ammari slog en frispark från höger som styrdes i mål av hemmalagets Noah Sundberg.

- Det var skönt. Tycker vi gör en bra match och trycker ner Östersund. Vi kommer runt på kanterna men det vill sig inte, men till slut kommer målet, menade Amir efter matchen i en intervju med discovery+.

.

- Andra halvlek blev mer böljande men vi fick kontroll på det och sista kvarten var det bara vi, sa Amir.

Tre sköna poäng bärgades denna måndagskväll och ännu har HBK inte släppt in mål mot Östersunds FK i Allsvenskan.

ÖSTERSUNDS FK – HALMSTADS BK 0 – 1

Malkolm Nilsson Säfqvist – Edvin Kurtulus, Andreas Johansson, Alexander Berntsson, Andreas Bengtsson – Samuel Kroon (Erik Ahlstrand, 85), Joel Allansson, Amir Al-Ammari, Simon Lundevall (Emil Tot Wikström, 74) – Marcus Antonsson, Sadat Karim (Mikael Boman, 74)

Avbytare utan spel Malte Påhlsson, Dusan Djuric, Kazper Karlsson, Alexander Johansson

Mål 0-1 (94) självmål av Noah Sundberg