Säsongens första förlust för P19

Omstart i P19-allsvenskan och tufft motstånd på programmet. BK Häcken borta på fina Gothia Parks konstgräs. En utmaning som HBK hanterade väl på många sätt men målen gjorde hemmalaget. 3-1 slutade matchen efter två Häcken-mål i matchens slutskede.

- I matchinledningen märktes det att vi bara tränat fyra pass efter uppehållet och dessutom på allt annat än en jämn och snabb konstgräsplan. Häcken gjorde det bra och satte tryck på oss inledningsvis även om vi skapar ett par bra chansertill mål. Efter deras ledningsmål och resterande del av matchen är det dock vi som spelar på deras planhalva och vi styr matchen, kommenterar assisterande tränare Daniel Kaplinski.


1-0 målet kom minuterna efter det coolingbreak som sommarvärmen krävde denna lördagseftermiddag på Hisingen. Ett inte helt orättvist mål då BK Häcken varit vassare men HBK inte helt utan chanser. Med halvtimmen spelad höjde sig dock HBK rejält och med ett kraftfullt försvarsspel blandat med fina offensiva aktioner tog över matchen helt. 1-0 stod sig till halvtidspausen men avslutningen av halvleken skvallrade om en tuff andra halvlek.


Starten på andra halvlek var det HBK för hela slanten. Gasen i botten och spel på motståndarnas planhalva. Efter 57 minuter hittade Taulant Parallangajs fina vänster Eric Svensson på högerkanten och inspelet styrdes fint in av Johan Gudmundsson (bilden) till 1-1. Ytterligare målchanser skapades och HBK fortsatte spela bra. Med kvarten kvar lyckades dock hemmalaget kontra sig ur HBK:s tryck och göra 2-1. Tungt då chanserna avlöst varandra för ett ledningsmål.


Lucas Lindau var ytterst nära med ett avslut i kryssribban och Pontus Carlsson med en frispark i insidan av stolpen till att ge HBK ytterligare mål. Istället fick hemmalaget återigen sikta och från distans sätta dit slutresultatet 3-1.


- Sammanfattningsvis kan sägas att första halvtimmen var ryckig av olika anledningar och vi fick inte riktigt till det vi vill, Häcken var bättre. Sista timmen gör vi fantastiskt mycket bra saker men måste då göra flera mål. I stället för att trycka dit den och få ett resultatmässigt övertag så lever matchen och denna gång lyckades motståndarna skickligt straffa oss. Nya tag på lördag och 20 seriematcher kvar att spela, säger tränare Johan Bergström.


BK Häcken – HBK P19 3-1 (1-0)

Mål 1-0 (27). 1-1 (57) Johan Gudmundsson (EricSvensson).2-1 (75). 3-1 (85).

Startelvan: Zackarias Nilsson – Filip Larsson (25), Filip Eriksson, Taulant Parralangaj, Viktor Håkansson – Pontus Carlsson, Albin Ahlstrand, Kazper Karlsson (15), Oscar Murro (77) – Johan Gudmundsson, Jonathan Wadensten (81).

Avbytare: Mattias Saalem-Almgren (15, 88), Eric Svensson (25), Lucas Lindau (77),Ardi Hajdari (81), Charlie Dagård (88), Petter Andersson.