Ny seger för damlaget

HBK dam avslutade vårsäsongen med en ny seger. Laget besegrade Hammenhögs IF på bortaplan med 3 – 2 efter 1 – 0 i paus. 
- Det blev en något rörigt match med många byten och skadade spelare, menar Fredrik Andersson.  

HBK dam fick ändra om i backlinjen efter senaste tidens skador. Alice Sandahl som varit strålande som vänsterback fick nu kliva in som mittback tillsammans med Alva Hed. Matilda Johansson fick denna matchen spela vänsterback.  
- Det är tacksamt som tränare att ha spelare som kan spela på många olika positioner. Både Matilda och Alice har varit väldigt bra under året och är också några av dem som ser till att våra träningar håller hög nivå, anser Fredrik.

HBK:s inledning på matchen var bra och Hammenhög pressas tillbaka kraftigt de första tio minuterna. I 23:e minuten gör Moa Karlsson (bilden) sitt och matchens första mål. Ett anfall där Emma Harrysson slår en krossboll till Nellie Andersson som hittar Moa med ett inlägg. Resultatet står sig halvleken ut och det kunde varit några mål till i fördel för HBK 

I andra halvlek byter HBK ut Hanna Comnell som inte kände sig helt frisk för att fortsätta, Emma Sjögren kommer in och gör en väldigt bra insats.  

Hammenhög kvitterar i den 60:e minuten efter en tveksamt dömd straff.  

Strax efter kolliderar Maja Arvehell med en hårt satsande anfallare och tvingas utgå med ett svullet knä fullt med märke från motståndarens dubbar.  

Emma Orrdal kommer in och sprider lugn till laget, gör ett riktigt bra inhopp och visar att hon vill vara med och konkurrera om målvaktströjan.  

Matchen står och väger men i den 73:e minuten gör Moa Karlsson 2- 1 till HBK och laget har en bra period med flera halvchanser. Det känns därför logiskt att Moa också gör 3-1 strax efter och punkterar matchen.
  
HBK gör ett trippelbyte då samtliga av förra årets hjältar kommer in och spelar av matchen.  
- Kul att Agnes Heinrich, Ellie Nielsen och Nelli Evald är med, samtliga kommer in och ger oss ny energi. Alla tre är väldigt bra och bidrar till att vi kan få med oss tre poäng från matchen, säger "Fidde".

Hammenhög reducerar i den 94:e spelminuten men det känns aldrig oroligt. Nu får laget lite vila efter en intensiv period.  
- Spelarna får en välförtjänt ledighet sen skall vi träna hårt igen och förbereda oss inför hösten. Vi har en match i Svenska Cupen den 24 juli där vi spelar på vår “nya” hemmaplan. Vi byter till plan 1 på Halmstad Arena och det känns som om vi tar ytterligare kliv i vår ambition att bygga långsiktigt. Vi kommer också kontakta några spelare för att stärka upp oss samtidigt som vi kommer utöka samarbetet med Vittsjö, avslutar Fredrik.  

HAMMENHÖGS IF - HBK DAM  2 - 3

Maja Arvehell (68) - Hanna Comnell (50), Alva Hed, Alice Sandahl, Matilda Johansson (85) - Emma Nielsen, Emma Harrysson, (85) - Nellie Andersson, Vilma Rydell, (85) Elvira Johansson – Moa Karlsson 
Avbytare Emma Orrdal (68) Emma Sjögren (50) Agnes Heinrich (85) Nelli Evald (85) Ellie Nielsen (85) 
Mål 0-1 Moa Karlsson (23), 1-1 Matilda Larsson (60), 1-2 Moa Karlsson (73), 1-3 Moa Karlsson (83), 2-3 Emma Hansson Andersta (93)
Publik 67 (Hamondavallen)