Notiser efter Östersunds FK - HBK

Det blev tre härligt viktiga poäng på måndagskvällen när Östersunds FK besegrades på Jämtkraft Arena med 1-0 efter ett självmål i 94:e minuten.
Samtidigt var det HBK:s sjunde raka match utan förlust och detta har inte hänt i Allsvenskan sedan inledningen av silveråret 2004 när HBK startade med åtta matcher utan förlust (7-1-0).

Denna gång har det inte varit lika många segrar men ändå fortsatt obesegrade sedan i början på maj (2-5-0). Bäst under 2000-talet var slutdelen av 2002 när Jonas Therns manskap spelade elva raka matcher utan förlust (7-4-0).

Att möta Östersund i Allsvenskan innebär målsnåla tillställningar. Detta var tredje matchen lagen emellan i högsta serien och HBK har vunnit två av dessa med 1-0 medan den tredje slutade 0-0. Således har inte ÖFK gjort mål på HBK i Allsvenskan än.

Med undantag av bortamatchen mot Elfsborg (vinst 3-2 efter underläge 0-2) så har det varit ganska målsnåla tillställningar för HBK. Nu har HBK svarat för tio mål men också släppt in bara tio mål. Det är bara Djurgården som släppt in färre mål med sina sju mål. För Malkolm Nilsson Säfqvist var det fjärde nollan i år men den första på bortaplan.

I går missade Thomas Boakye matchen mot Östersund med anledning av hans röda kort mot Varbergs BoIS i föregående omgång. Det står nu klart att Thomas även kommer att missa kommande match mot AIK då han fick ytterligare en matchs avstängning av Svenska Fotbollförbundet.

På bilden ovan kramar Alexander Berntsson och Malkolm Nilsson Säfqvist om varandra efter segern. För "Malle" var det fjärde nollan i år medan det för "Berra" var första starten i Allsvenskan sedan förra sejouren 2017.