Höstpremiärer för de äldsta akademilagen

Både P19 och P17 har höstpremiärer i helgen när båda på var sin helgdag beger sig norrut och till Göteborg för möten med BK Häcken.
På bilden ovan: Albin Ahlstrand, numera i P19, i en tidigare match mot BK Häcken.

På lördag beger sig HBK P19 till Gothia Park på Hisingen för att möta BK Häcken. P19-laget hann spela 7 av 28 omgångar innan sommaruppehållet och leder för närvarande P19-allsvenskan södra. Nu väntar en tuff utmaning direkt i uppstarten av höstsäsongen mot alltid skickliga konstgräslaget BK Häcken.

-Jag hoppas att någon veckas ledigt gjort killarna gott i både kropp och själ. Nu kommer vi med laddade batterier och spelsugna till tänderna. Jag hoppas vi kunnat bibehålla stora delar av vårens form och spel för då kan det bli en väldigt bra fotbollsmatch mot ett duktigt BK Häcken på deras konstgräsmatta, säger tränare Johan Bergström inför matchen. 


BK Häcken - HBK, P19-Allsvenskan södra
Lördag 24 juli kl. 14:00 på Gothia Park

Tabell i P19-Allsvenskan Södra

På söndagen är det HBK P17:s tur att bege sig till Gothia Park för en dust med ett spelskickligt BK Häcken.


- Vi har tränat på bra efter sommaruppehållet och ser fram emot resten av säsongen som innehåller hela 22 matcher säger huvudtränaren Alexander Sakac.


- Förra året vände P17 0-3 i paus mot Häcken till vinst 4-3 så vi har goda färska minnen av Häcken borta men vi skall nog undvika att göra en så dålig första halvlek som vi gjorde då…


BK Häcken - HBK, P17-Allsvenskan södra
Söndag 25 juli kl. 13:00 på Gothia Park

Tabell i P17-Allsvenskan södra