0-0 med mersmak

Himlen är blå, tack vare HBK. Inramningen på Örjans Vall var somrig och härligt när publiken kom tillbaka efter 624 dagar.
HBK hade avspark och efter 11 sekunder fixade Marcus Antonsson en hörna. HBK körde en variant till Amir Al-Ammari som halvsköt och det nickades till en ny hörna. Efter två slogs HBK:s fjärde hörna.

Efter 15 minuter kom HBK:s första riktiga målchans när Sadat Karim kom fri med målvakten som gjorde en bra räddning.

Hemmalaget stack upp med jämna mellanrum även om Djurgården hade lite mer boll.

Djurgården hade en farlig chans efter 27 minuter när ett inlägg nådde Chilufya i boxen men Andreas Bengtsson hann emellan innan det hann bli ett avslut.

Dubbelmöjlighet för HBK efter 31 minuter när först Simon Lundevall hittade yta bakom Djurgårdens mittfält. Samuel Kroon fick sedan boll och slog ett inlägg som Sadat Karim nickade snett på. Bollen tillbaka till Kroon som satte ett nytt inlägg mot Antonsson som var centimeter i från att nicka in 1-0.

35:e minuten. Djurgården ställde om på HBK. Chilfuya satte ett hårt inspel mot målområdet som Baffo styrde ut till hörna. Efter hörnan blev det ett antal inläggssituationer som gjorde att Blåränderna hade ett kortare grepp mot HBK:s mål.

Folket tillbaka på Örjans Vall

HBK gjorde en fin halvlek med mycket inspel i boxen framförallt från Samuel Kroon och Edvin Kurtulus. Jätteläget kom efter 45 minut spelade när Amir Al-Ammari spelade en crossboll till Samuel Kroon som sedan stack fram en passning till Simon Lundevall. Lundevalls avslut från 15 meter träffade dock en täckande Djurgårdare i Hjalmar Ekdahl.

Efter 49 kom matchens individuella prestation när Edward Chilufya satte fart. Den höga farten skapade ett friläge. Malkolm Nilsson Säfqvist kom ut snabb och Chilufya valde att chippa. Chippen landade uppe på ribban och gick ut till inspark.

58 minuter. Marcus Antonsson bröt ett uppspel. Han hittade sedan Amir Al-Ammari vars tunga skott täcktes. Omställning åt andra håll där Joseph Baffo lyckade nicka ut 3 mot 2-läget till hörna.

Hela Örjans Vall ropade på straff i den 62:e minuten när Jacob Une Larsson gjorde ner Marcus Antonsson. Domare Ekberg var nära och var tydlig att han inte tyckte det var straff.

Det blev därefter en längre paus efter att Hjalmar Ekdahl i Djurgården behövde utgå efter huvudskada. Därefter mycket ställningskrig utan chanser åt något håll. Flertalet HBK:are som gjorde fina defensiva aktioner för att stävja Djurgårdens anfallsförsök.

Det blev lite kalabalik i Djurgårdens straffområde när klockan slog 90. Vad som hände var svårt att avgöra men Sadat Karims inspel hamnade till slut precis utanför stolpen och en resultatlös hörna till HBK. Domaren visade också sju minuters tillägg. Det hände inte mycket mer under tilläggstiden var över.

Halmstads BK - Djurgårdens IF, 0-0 (0-0)

Malkolm Nilsson Säfqvist - Edvin Kurtulus, Andreas Johansson, Joseph Baffo, Andreas Bengtsson - Samuel Kroon (Thomas Boakye, 60), Joel Allansson, Amir Al-Ammari (Erik Ahlstrand, 90+8), Simon Lundevall (Emil Tot Wikström, 77) - Sadat Karim, Marcus Antonsson
Avbytare utan spel Malte Påhlsson, Alexander Berntsson, Dusan Djuric , Mikael Boman