Sen kvittering i återstarten av Allsvenskan

Fotbollssverige har väntat länge på att få tillbaka publiken på matcherna och snart är det dags på Örjans Vall. I dag var publiken tillbaka i större mängder på en HBK-match för första gången sedan februari 2020.
Hammarby började matchen med lite mer boll än HBK men HBK flyttade upp i försvarsspelet och störde hemmalaget vid tillfällen.

Efter åtta minuter kom en störning som gjorde att Amir Al-Ammari stack fram bollen till Marcus Antonsson som kunde utmana Bajenförsvaret. Skottet täcktes dock ut till hörna.

Matchens farligaste chans dittills kom i den 27:e minuten till hemmalaget. Högerbacken Simon Sandberg satte ett hårt inlägg mot Bayere Junior Loue. Väldigt störd av HBK-försvaret nickade Loue en bit över. En stark Bajen-period där dem tryckte ner HBK lite mer än tidigare. Detta genom ett par hörnor, något avslut och ett par instick som HBK med lite tur och mycket skicklighet löste ut.

När matchen hade gått 39 minuter kunde HBK andas med bollen på Hammarbys planhalva. Till slut blev det en resultatlös hörna.

Edvin Kurtulus i duell med Gustav Ludwigsson

I den 45:e minuten hade HBK ett längre anfall och efter en spelvändning och inspel till en felvänd Marcus Antonsson fick Sadat Karim kanske halvlekens bästa läge men han halkade och skottet blev tamt. Därmed mållöst i paus.

Lite övertag för Hammarby framförallt när det gällde bollinnehav. 5-4 i hörnor och 3-2 i avslut.

- Jag tycker vi ska vara lite bättre med bollen. Det är varmt och vi behöver andas med den mer, säger Joel Allansson och fortsatte.
- Sista 10 minuterna är bättre och vi får fortsätta jobba på.

Det blev inga byten i paus för något av lagen och matchen såg identisk ut i inledningen av andra halvlek.

Matchminut 51. Bojanic på frispark från 25 meter dock rakt i muren. Det blev starten på en tempoökning i matchen.

Omställning för HBK och direkt omställning för Bajen. Farten fortsatte åt båda håll utan att det blev farliga situationer tills att HBK i den 60:e minuten hade dubbla lägen via först Thomas Boakye och sedan Simon Lundevall på returen. David Ousted i Hammarbys mål gjorde två mycket bra räddningar. En bra period av vårt blåa lag.

Jätteräddning vid 1-1 av David Ousted i Bajen-målet.

I den 65:e minuten fick Hammarby ett jätteläge när Gustav Ludwigsson friställde Andersen med en cutback men han missade bollen. Strax därefter kom Samuel Kroon in och han fick därmed göra allsvensk debut.

1-0 till Hammarby kom efter 72 minuter när Jeahzes låga inlägg kom perfekt i steget till David Accam och han bredsidade in ett omöjligt avslut för Malkolm Nilsson Säfqvist i HBK-målet.

HBK jagade ett mål men det var tufft. Tot-Wikström ersatte Lundevall efter målet och även Mikael Boman kom in istället för Andreas Bengtsson.

Hammarby fick ett jätteläge när Bojanic skapade ett läge själv. Först drev han bollen centralt, hittade ut med passning på högerkanten och fick sedan tillbaka den men sköt utanför. Minuten senare kom Hammarby i en omställning och Accam tvingade Malkolm till en räddning ut till hörna.

Kvitteringen kom! I den 91:a minuten genom Marcus Antonsson! Amir Al-Ammari slog ett inlägg som Sadat Karim skarvade vidare och "Mackan" fick raka in kvitteringen.

Bilden säger allt. Joel och Ante jublar!

Till slut 14-12 i avslut till HBK (4-4 på mål), 60-40 i bollinnehav för Bajen.