En poäng för F17

Det blev ett poäng för F17 när de på söndagen spelade borta mot IFK Örby. Tränaren Leonardo Capristo berättar om matchen:

- 2-2 speglar tyvärr inte matchbilden med tanke på att vi skapade så många chanser. Vi ägde matchen från första minuten och attackerade mycket på deras högra sida där de lämnade mycket yta för oss att spela igenom deras linjer.


- Vi kunde varit mer precisa i sista passningen men blev frustrerade över motståndarnas vis att spela många långbollar med mycket fysiska närkamper och andrabollar där vi upplevde att spelarna ibland kom in sent i situationer.

- Vi började bra, stängde in dem på deras planhalva, vi attackerade mycket på vår vänstra sida och Felicia gör ett vacker nickmål. Tyvärr döms det bort för en mycket tveksam offside.

- Lite senare gör vi dock mål genom ett mycket fint solomål av Ellen Odefalk (bilden) som bryter igenom på samma kant.

- Vi hamnar i ett lägre tempo efter målet och motståndarna tar till vara på ett misstag i vår speluppbyggnad. Surt eftersom vi i det läget kontrollerat matchen fullständigt.

- Vi pratade om att organisera oss bättre defensivt på långbollarna för att inte åka på något baklänges.

- Vi tar återigen ledningen genom att bryta igenom på vänstersidan och Felicia sätter ett snyggt mål i krysset. Men även denna gången vinkar domaren för en tveksam offside.

- Vi fortsätter att kombinera oss fram och får ett mål med oss när Ida von Schedvin skjuter från distans. Denna gången går det inte att blåsa bort.

- Vi spelar bra men skärpan framför mål finns inte riktigt och detta är något vi måste förbättra mycket.

- Örby får en kontring och vår mittback läser situationen bra, är snabbare och kliver in framför och tar bollen. Domaren tycker att det är en frispark och Örby får en chans i farligt läge som de tar tillvara på. 2-2..

- Vi fortsätter spela och skapar några halvchanser men lyckas inte få in bollen. Oavgjort idag känns som en förlust. I dessa matcherna är det viktigt att koncentrationen är på topp och att det är100% hela tiden som gäller.

- Tjejerna får hela tiden nya erfarenheter och utvecklas bra, vi hittar in i spelyta 2 och 3 flera gånger men nu ska vi bara få till skärpan i avsluten så kommer vi börja göra mängder av mål, avslutar Leonardo.

IFK Örby - HBK F17  2 - 2

Sofiella Nilsson - Emmy Ecklein, Lovisa Norgren, Elin Persson, Ellen Odefalk - Ebba Sandgren, Vilma Lundh, Emma Johansson- Alva Arvidsson, Felicia Nyman, Izabella Patel

Bänk: Liv Högardh, Emma Patel, Ida von Schedvin

Mål: 0-1 (23’) Ellen Odefalk, 1-1 (37’)Lovisa Svensson, 1-2 (48’) Ida von Schedvin, 2-2 (70’) Lovisa Svensson,