Damförlust i cupen

Det blev förlust i helgen för HBK:s damlag när de mötte seriekollegan Eskilsminne IF i Svenska Cupen.

I helgen var det dags för HBK:s damlag att för första gången vara med i Svenska Cupen. Det är segern i förra årets DM som kvalificerat laget dit.

– Eftersom DM ställdes in i år så är vi regerande mästare tills någon annan vinner titeln, säger Fredrik Andersson, det borde göra att vi redan är kvalificerade till nästa år.

Match mot Eskilsminne var en jämn och tät historia. HBK började lite bättre men Eskilsminne tog över taktpinnen efter en stund.

Lagen möttes i serien för några veckor sedan och då vann HBK med 5 – 2, denna dag ville Eskilsminne ha revansch. Under första halvlek hade bortalaget lite mer boll men HBK de vassaste chanser där Emma Harrysson påpassligt höll sig framme på en retur efter frispark från Mimmi Thydell. Tyvärr gick avslutet någon decimeter utanför stolpen.

I andra halvlek får Emma Harrysson en bättre träff när hon från 30 meter skjuter ett skott som letar sig in i bortre hörnet. Ett väldigt snyggt mål från Emma som gör en mycket bra match. Eskilsminne kvitterar kortdärefter på en omställning.

Matchen står och väger och båda lagen har lägen till att avgöra. Med åtta minuter kvar tar bortalaget ledningen. HBK försöker forcera i slutet och då kontrar Eskilsminne in ytterligare ett mål och fastställer slutresultatet till 1 – 3.

- Vi gör en bra prestation med många spelare i nya positioner. Det är kul att ge de som inte spelat så mycket i början av serien, speltid i tävlingsmatch. Samtliga gör bra ifrån sig och visar att de på allvar är med och konkurrerar om startplatser.

HBK DAM - ESKILSMINNE IF  1 - 3

Emma Orrdal – Emma Sjögren (89),Alva Hed, Nelli Evald, Emmy Ecklein (89) – Matilda Johansson, Mimmi Thydell (83) – Elvira Johansson (83), Emma Nielsen, Emma Harrysson – Vilma Rydell.

Avb. Maja Arvehell, Alva Arvidsson(83), Sofiella Nilsson (83), Ellen Odefalk (89), Ellie Nielsen (89).

1 – 0 Emma Harrysson (61), 1 – 1 Lovisa Ohlander (64), 1 – 2 Ellen Pigg (82), 1 – 3 Emma Widesjö (87)