I dag för 10 år sen: Pep fick sparken

Inför säsongen 2011 valde HBK:s styrelse att anställa Josep Clotet Ruiz som tränare. Det blev en stor spansk touch med fem spanjorer men vid halvårsskiftet var alla borta från HBK. Så även tränare "Pep". I dag är det tio år sedan han fick lämna föreningen.
Efter 1-3 i femtonde omgången hemma mot AIK låg HBK toksist med sju poäng - och hela sju poäng upp till närmaste lag. Två dagar senare kallades "Pep" till möte där han blev entledigad.
- Jag hade inte fått minsta förvarning om det utan blev uppkallad till styrelsen för att vi skulle prata om klubbens framtid. Jag tycker inte det är rätt, men samtidigt respekterar jag beslutet, sa han till Hallandsposten.


Faksimil ur Hallandsposten 2011-07-06.

Dåvarande HBK-ordföranden Göran Johansson till samma tidning:
- Till slut blev kulturskillnaderna för stora - vi hade inte samma synsätt på hur vår verksamhet bäst skulle bedrivas eftersom det är stor skillnad på Sydeuropa och Sverige vad gäller ledarfilosofi och spelfilosofi. Så härmed är Spanien-spåret över.

Ny tränare efter "Pep" blev Jens Gustafssin som inte klarade att hålla laget kvar men i stället senare var med om att vinna två allsvenska kval med HBK.

Efter tiden i HBK har "Pep" haft följande uppdrag: 
2012 Viking FK (hjälptränare)
2012-13 Malaga B
2013-15 Swansea (ass.tränare)
2016-17 Leeds (ass.tränare)
2017-18 Oxford
2018-19 Birmingham (ass.tränare)
2019-20 Birmingham
2021 Brescia

Det senast uppdraget i Brescia lämnade han för bara några veckor sedan.