Läget i damlaget

När damlaget satte punkt för säsongen 2020 gjorde man det genom att vinna DM-finalen och därmed bli bäst i Halland.  En välförtjänt vila väntade där slitna kroppar och knoppar skulle återhämtas. Tolv veckor har passerat och endast två gemensamma pass har genomförts. Den planerade vilan var fem veckor, sedan skulle träningen återupptas och långsamt bygga upp fysiken igen. 

Restriktionerna tillät inte laget att träna gemensamt utan spelarna fick träna på egen hand. I december kom besked om att laget får börja träna men då är samtliga anläggningar i Halland stängda så finns det ingenstans att träna.

- Nu är det upp till spelarna att ha självdisciplin och genomföra tung träning på egen hand. Här är alla olika och många klarar det bra men andra behöver gruppträning och stöd i att kunna ta ut sig för att göra framsteg, säger tränaren Fredrik Andersson.


Spelarna har haft individuella styrkeprogram som de kört sedan december och där ingår också löpningar i olika intervaller.


I truppen har det skett förändringar från förra säsongen. Laget tappade några spelare under året och sedan värvades Moa Karlsson till damallsvenska Vittsjö GIK och Alexandra Hellekant gick till Jitex BK i Elitettan. Ingen spelare är oersättlig men från förra säsongen så tappar laget lite snabbhet i form av Alexandra, Linn Eskilsson och Ella Folkesson. De ersätts av väldigt bra spelare där först Alma Haglund anslöt och sedan följdes upp med Mimmi Thydell, Emmy Zetterberg och Vilma Rydell. 


- Jag är väldigt nöjd med spelarna som kommit in, det gör oss ännu bättre och det kommer bli hård konkurrens i truppen. Att vi tappar spelare får man leva med och när de värvas till elitfotboll så visar det att vi förbereder spelarna på ett bra sätt. Nyförvärven ger oss möjlighet att utveckla vårt sätt att spela. Vi skall fortsätta i högt tempo men ha ett större tålamod och etablera längre anfall. Målskytten Moa Karlsson, som numera tillhör Vittsjö, ersätts av sig själv eftersom vi lånar henne, säger Fredrik.


På måndag (11/1) är det tänkt att den gemensamma träningen återupptas men det kommer ske i mindre grupper.

- Spelarnas fysik är oerhört viktig men det är trots allt fotboll vi spelar och behöver komma igång med boll så fort som möjligt.