Dusan ser fram emot att träffa Thern igen

På lördag spelas första matchen för säsongen. För Dusan Djuric blir det ett kärt återseende med tränaren som gav honom chansen i Allsvenskan för snart 18 år sen. Då var Jonas Thern tränare i HBK och numera verkar han i tränarstaben i IFK Värnamo.

För ”Dulle” ser fram emot ett avbrott i träningen när det blir match på lördag mot den nya Superettan-klubben.

- Det är det faktiskt, det är alltid kul att spela matcher. Sen blir det lite extra kul att träffa och spela mot Jonas Thern. Jag gillade honom väldigt mycket som person när vi hade honom här, det ska bli roligt, säger Dusan, som minns försäsongen med Jonas Thern i HBK.


- Jag tror att jag har tränat så här hårt på en försäsong en gång tidigare och det var just när vi hade Jonas Thern som tränare, då var det tufft också, minns Dusan, som under debutåret 2003 fick spela från start i tio matcher och göra tolv inhopp.



En frisparksmur från 2003 med Mikael Nilsson, Igor Sypniewski och Dusan Djuric.


Karriären har varit lång och lång är också en svensk försäsong.

- Man känner sig ganska sliten om man ska vara ärlig, det är tuffa träningar. Vi kör hårt i gymmet, konditionsträning och fotbollsträning, där alla ger sitt yttersta, så det är tufft men det är så det ska vara på försäsongen.


- Många ligger långt framme med konditionen redan nu, så många har tagit hand om sina kroppar, inklusive jag själv, så det känns bra. Laget ser jättebra ut konditionsmässigt, tycker Dusan Djuric.


Som innermittfältare är det många som slåss om platserna i startelvan men det ser ”Dulle” fram emot.

- Jag är en sån som höjer mig själv när jag har motstånd. Det är bara bra med konkurrens och roligt. Jag ska göra mitt yttersta för laget under hela säsongen genom att träna väldigt hårt, så blir det bra till slut tror jag.


Han är också positiv inför lagets säsong och han tror att den hårda och tuffa träningen kan ge resultat.

- Det kommer bli tuffare men samtidigt tror jag att, såsom vi tränar nu, vi kommer vara ett litet steg före en del andra allsvenska lag, så känslan är väldigt bra. Jag tror vi får den fördelen att vi kommer vara lite starkare.


I truppen återstår samtliga från förra årets stomme och inga nya spelare har tagit plats i omklädningsrummet. Det uppskattas av Dusan Djuric.

- Jag gillar kontinuitet och att man inte ska byta för många spelare in och ut, utan nu känner alla varandra och vi vet vad vi är bra och dåliga på. Det är också en väldigt stor fördel, menar Dusan Djuric avslutningsvis.


Fotnot:

I laget 2003 återfanns även Andreas Johansson och Torbjörn Arvidsson, nu assisterande tränare.