Motståndarkollen: GAIS

På söndag, 21/2, är det dags för årets första tävlingsmatch för HBK:s herrlag när de möter GAIS i första gruppspelsmatchen i Svenska cupen.

I genrepet inför cupmatchen mötte HBK Varbergs BoIS i lördags. Matchen spelades i Rydahallen i Borås och slutade 3 – 3. Varberg tog ledningen med 2 – 0 men innan första halvlek var slut så hade HBK vänt till 3 –2 genom två mål av Mikael Boman och ett snyggt frisparksmål av Simon Lundevall. I den 73:e minuten kvitterade Keanin Ayer för BoIS till 3 – 3.

GAIS har spelat tre träningsmatcher i år och det har blivit två segrar och en oavgjord. De har vunnit mot Norrby IF med 3 – 0 och mot FC Trollhättan med 3 - 1. I lördags mötte de Falkenbergs FF i Rydahallen efter HBK:s match och den matchen slutade 1 – 1.

Falkenberg tog ledningen i första halvlek och i andra halvlek kvitterade GAIS genom nyförvärvet Viktor Alexandersson (bilden).
Efter matchen sa tränare Stefan Jacobsson så här till Discovery+: ”Bra intensitet, bra genomkörare. Vårt spel ser rätt bra ut. Vi sätter presspelet och är bra i speluppbyggnaden.”

Många spelare har lämnat GAIS sedan förra året och GAIS bäste målskytt 2020, Richard Yarsuvat, bröt foten på en träning i januari och är långtidsskadad. Hittills har de värvat två spelare från allsvenska klubbar. Johan Andersson, som var utlånad till GIF Sundsvall förra året, har värvats från Djurgårdens IF och Alham Ousou har GAIS lånat från BK Häcken.