Haglund efter matchen mot IFK

HBK-managern Magnus Haglund kommenterar matchen mot IFK Göteborg.
- Jag tycker att vi börjar matchen starkt. Vi sätter matchinledningen och får grepp över matchen och tar rättvist ledningen. Vi fick fast vår press och kom igång som vi ville.

- Sen kommer en period där det är jämnare, för att sen få greppet igen och var väldigt nära att göra 2-0 genom Sadat.

Efter pausen gjorde hemmalaget ett antal byten och fick tag på matchen.
- I andra börjar IFK bäst första kvarten men efter deras kvittering får vi i gång vårt passningsspel igen och kan trycka ner dem igen. Vi får även en stor målchans genom Mikael Boman som målvakten räddar.

- Efter hand så blir det många byten och de som kommer in klarar sig bra och vi tar matchen i mål. En bra match mot ett bra motstånd där vi släpper till väldigt lite bakåt. Vi fick känna på att det går snabbare i Allsvenskan än Superettan, menar Haglund.

Emil Tot Wikström gjorde dagens mål och är därmed den sjunde spelaren som gjort mål i år.
- Det är viktigt att vi har flera spelare som gör mål och poäng. Då får de självförtroende att de kan göra detta igen, säger Haglund.

Vad säger du om provspelaren Phil Ofuso-Ayeh?
- Han skötte sig bra och visade sin spetskvalité i sin snabbhet. Han gjorde ett bra avtryck, säger Magnus Haglund, som medgav att det var kallt under matchen. När matchen startade var de omkring runt fem minusgrader, medan de i slutet var några grader kallare, samtidigt som det var lite vind.

- Det var kallt!, tycker Magnus avslutningsvis.