Boman möter sitt gamla lag

I eftermiddag blir det första gången som Mikael Boman möter sitt gamla lag, IFK Göteborg, sedan han lämnade dem efter 2017. Förra helgen mötte han också ett tidigare lag, Falkenbergs FF, och då presenterade han sig med att direkt göra mål.
- Det var härligt, gott att få en sådan start på matchen, säger Mikael Boman om sitt 1-0 mål redan i tredje minuten mot FFF.

Vid 4-2 segern mot FFF var det fyra olika målskyttar och det gillar "Bosse".
- Vi har snackat om det mycket att sprida ut målskyttet. Det gjorde vi verkligen förra året med både forwards och yttermittfältare. 

Det har varit en kall vecka jämfört med normala vintrar i Halmstad och det har ändrat en del på träningsupplägget i veckan.
- Vi har kört en hel del inne i Kombihallen nu när det varit så kallt och planerna har varit så pass hårda. Annars är det glada miner och vi har kört på bra tycker jag. 

Snart har fyra träningsveckor gått och Boman känner sig bra i kroppen.
- Den känns okej. Jag tycker ofta att det värsta är första veckan innan man kommer i gång. Nu är vi i gång rejält, så det känns okej tycker jag. 


Mot Falkenbergs FF svarade Mikael Boman för mål redan i matchens inledning. Här gratuleras han av Erik Ahlstrand.

För Mikael så blir det första gången som han möter sitt gamla lag, IFK Göteborg.
- Ja, det tror jag att det är, det stämmer. Det är ganska många som är kvar, och framför allt är det Bjärsmyr och "Sebbe" Eriksson som jag har bra kontakt med.

Efter matcherna mot IFK Värnamo och Falkenbergs FF blir det ett än starkare motstånd denna gång.
- Det blir en tuff match, tuffaste testet hittills. Vi möter ett lag som hade det lite tufft förra året, men sett till spelartruppen ska de vara med på övre halvan och kanske t.o.m. i toppen av Allsvenskan. Det blir en jäkligt tuff match för oss, ett roligt test att få så här tidigt och få mäta oss med så bra lag, säger Mikael Boman, som vet vad som gäller när matchen blåses i gång i eftermiddag kl. 15.00.

- Det är stenhårt jobb som gäller. Sen tror jag också att när vi väl har bollen att vi kan spela vårt spel.

Matchen har avsparkstid kl. 15.00 och spelas på Valhalla IP utan publik. 

Matchen kan följas på discovery+.