P17 höll nollan och vann mot ÖSK!

HBK P17 spelade på söndagen sin sista bortamatch för året och motståndet stod Örebro SK FK för på ett kylslaget Berhn arena.

HBK började matchen piggt första tjugo minuterna och skapade målchanser och hörnor på löpande band. Sedan jämnades spelet ut i första halvlek men det var de blåa som skapade chanser och ÖSKs duktiga målvakt gjorde ett par fina räddningar. 

- Båda lagen försvarade sig väl i den första halvleken så 0-0 i paus kändes rättvist även om vi skapade fler målchanser än hemmalaget, säger Fredrik "Fritz" Andersson som den här söndagen ingick i P17:s ledarstab.


I halvtidsvilan pratade vi om att fortsätta pressa motståndarna högt i vårt försvarsspel samtidigt som vi skulle vara mer vaksamma på hemmalagets omställningar i andra halvlek, säger Tomas Carlsson i HBK-lägret.


Andra halvlek startar mycket bra från HBK:s sida och de blåa kontrollerar och bedriver ett piggt och frejdigt anfallsspel på ÖSKs planhalva. I den andra halvleken har den fartfyllde forwarden Viggo Rolfsson kommit in i matchen och i början av den andra halvleken så sprintar han förbi och serverar sin anfallspartner Albin Binnefors (bilden) som påpassligt rullar in 0-1 till bollklubben.

- Ett bra mål där vi spelar bra och temporik fotboll som ger utdelning. Kul att se, säger HBK:s tränarstab.


Andra halvlek fortsätter med mycket boll för bortalaget och det är också dem som skapar målchanser och Albin Binnefors behövde inte vänta länge på att få göra sitt andra mål för dagen, då han i straffområdet snappade upp Leo Hedenbergs skottretur och 0-2 var ett faktum.

- Två väldigt bra och fina mål, där vi arbetar hårt med vårt anfallsspel för att skapa målchanser matchen igenom. Vi har ännu fler målchanser i matchen men hemmalaget arbetar på bra i sitt försvarsspel samt så har de en duktig målvakt som gör det svårt för oss, säger P17s huvudtränare Alexander Sakac.


Sista halvtimmen på matchen kontrollerar HBK men där Örebro försöker sticka upp men inte riktigt lyckas ta sig förbi bortalagets stabila försvarsspel för dagen. ÖSK lyckas inte skapa någon riktig farlighet utan HBK försvarar sitt eget straffområde väl och håller nollan.


- Stabil seger i en tuff match, där våra spelare visar, att de har utvecklats mycket både i sitt försvarsspel och anfallsspel genom året. Vi pratar innan matchen om att försvara vårt eget straffområde och att vi ska göra fler mål än motståndarna och de två pusselbitarna lyckas vi väldigt bra med, säger Alexander Sakac.


- Roligt att hålla nollan och kunna erbjuda alla våra spelare speltid, avslutar tränare Andersson och Carlsson.


Örebro SK FK P17 – HBK P17 0-2 (0-0)

0-1 Albin Binnefors (53),0-2 Albin Binnefors (58).

Laget: Isak Svensson – Emil Annerhult, Wilmer Hesselgren, Axel Abrahamsson, Kristian Misic (76) – Leo Hedenberg (83), Egon Kurtulus (77), Noel Åberg, Enis Krasniqi(83) – Albin Binnefors (68), Alex Hall (45). 

Avbytare: David Neinhardt (76), Viggo Rolfsson (45), Hugo Rödin (77), Linus Abrahamsson (68), Lucas Gustafsson (83), Laurent Qitaku (83).