Kval väntar efter oavgjort borta mot svenska mästarna

Fullsatt Eleda Stadion. Guldjagande Malmö FF mot nytt kontrakt-jagande Halmstads BK. Det slutade 0-0 och Malmöjubel. Degerfors gjorde ett sent segermål borta mot Östersund. Därmed väntar kval mot Helsingborgs IF.
Malmö inledde med mer boll inför ett sjungande Eleda Stadion. Halmstad stack upp. Samuel Kroon (6 min) och Sadat Karim (8). Dock inga superba målchanser.

Första bra chansen (13) för Malmö när Colak utmanade i straffområdet. Han hittade i sin tur Nalic vars skott/inlägg gick mot Birmancevic. Andreas Bengtsson gjorde dock en fin brytning.

Tillfälligt avbrott när HBK fick sin första hörna. Det small bakom Johan Dahlin och någon minut paus (15). Dock en ofarlig hörna.

Det märktes tydligt att planen inte riktigt höll ihop. Spelare halkade lite till höger och vänster och det innebar lite konstiga situationer.

När HBK hade bollen gjorde man det bra första 25 minuterna. Man spelade och kom till intressanta situationer. Bland annat i den 24:e minuten när Sadat Karim fixade fram bollen till Thomas Boakye. Boakye utmanade och fick till ett hårt skott mot första stolpen men Johan Dahlin räddade. HBK var inne en riktigt bra period och tryckte tillbaka hemmalaget.

Malmö skapade en fin chans i den 31:e minuten. Birmancevic stack in bollen till skyttekungen Colak som fri med Malkolm Nilsson Säfqvist. "Malle" räddade ut till hörna. Även på hörnan fick "Malle" göra en kanonräddning på Ahmedhodzics nick. Malmö inne en bra period efter dryga halvtimmen efter några chanser.

En första halvlek där MFF ägde första tredje delen, lite mer HBK i andra och MFF igen i tredje. Två bra lag i en kampfylld match.

Samuel Kroon i pausen till Discovery+.
- Lite lerigt och så. Det känns väldigt stabilt. Vi är jämna mot alla lag i Allsvenskan. Det är tight och en jämn match idag.

Två bra situationer direkt i inledning av andra för HBK. Först Samuel Kroons inlägg och sedan Andreas Johansson som satte upp Antonsson som försökte hitta sin anfallskollega Sadat Karim.

"Malle" fick sträcka ut sin fulla längd tio minuter in i andra halvlek när Erdal Rakip gick på avslut. Fin räddning av Nilsson Säfqvist igen.

Malmö ökade tempot en hel del i andra halvlek och HBK fick jaga mer boll. Det tog 25 minuter innan HBK ägde boll med lite trygghet och lugn. Det blev dock mer och mer Malmöboll.

I den 87:e minuten gjorde Degersfors mål mot Östersund och det innebar att HBK behövde jaga mål. 5 minuters tillägg visades. Ett desperat HBK jagade. Dock lyckades man inte skapa den där chansen som krävdes.

Matchen slutade 0-0 och nu väntar kval mot Helsingborgs IF.

Malmö FF - Halmstads BK, 0-0 (0-0)

Startelva Malkolm Nilsson Säfqvist - Edvin Kurtulus, Andreas Johansson, Joseph Baffo, Andreas Bengtsson - Thomas Boakye (Alexander Johansson, 89), Joel Allansson, Amir Al-Ammari, Samuel Kroon (Emil Tot Wikström, 81) - Sadat Karim (Alexander Berntsson, 85), Marcus Antonsson
Avbytare utan spel Malte Påhlsson, Dusan Djuric, Erik Ahlstrand, Simon Lundevall