Ungt U21 kryssade mot Kalmar FF

Täta matcher för U21 då Östers IF besegrades på måndagen med 2-1 och dagen efter, på tisdagen, väntade ny U21-match.

Denna gång mot Kalmar FF på Halmstad Arena plan 1. Denna gång fick P19-truppen rycka in och ta matchen med både 11 av 11 spelare från start och så även fylla avbytarbänken.

Matchen började med ett ordentligt Kalmar FF-tryck mot det unga HBK. Ett KFF som anfördes av bland andra lagkapten Erik Israelsson och mittbacken Douglas Bergqvist. Bollklubben redde dock ut stormen första halvtimmen utan att egentligen släppa till mer än en målchans i första halvlek. Största chansen var HBK:s men forwarden Albin Binnefors friläge räddades av Tobias Andersson i Kalmarmålet. Ett HBK som spelade upp sig allt eftersom i halvleken men 0-0 i paus.

Andra halvlek startade olyckligt och KFF kunde ta ledningen på en snabb omställning redan i den 47:e matchminuten. HBK tog sedan greppet i matchen och ju längre matchen led desto mera HBK blev det. I den 72:a minuten fick så HBK utdelning. Återigen var det Albin Binnefors som höll sig framme och kvitterade matchen till 1-1, fint assisterad av Melvin Sjöland. Ytterligare ett par stora HBK-chanser skapades där Oscar Murro var nära med ett skott i ribban och Jonathan Wadensten, hårfint, blev avvinkad för offside vid sitt mål i 89:e minuten. 1-1 efter en fin arbetsinsats av HBK P19 i denna U21-allsvenska match.

HBK U21 - Kalmar FF 1-1 (0-0)

Målen: 0-1 (47). 1-1 (72)Albin Binnefors (Melvin Sjöland).

Startelvan: ZackariasNilsson - Eric Svensson, Filip Eriksson, Taulant Parallangaj (63), Charlie Dagård - Mattias Saalem-Almgren (70), Melvin Sjöland, Albin Ahlstrand, Leo Hedenberg (70) - Albin Binnefors (75), Ardi Hajdari (70).

Avbytare: ViktorHåkansson (63), Jonathan Wadensten (70), Pontus Carlsson (70), Oscar Murro (70), Lorent Mehmeti (75), David Norrman, Petter Andersson.