P17 nära poäng mot IFK Göteborg

För bara ett par veckor sedan så spelade HBK och IFK Göteborg 1-1 på Halmstad Arena i P17-Allsvenskan Södra och redan på onsdagskvällen var det returmöte uppe på Kviberg i Göteborg.

Den här gången var det IFK som var lite starkare och kunde vinna med 3-2 efter 1-1 i paus.


Det var dock HBK som tog ledningen efter tio minuter då Viggo Rolfsson påpassligt snappade upp en dålig bakåtpassning och rundade IFK-målvakten och rullade in 1-0 till HBK. Den ledningen höll sig till tio minuter innan paus då IFK fick straff där paussiffrorna spikades till 1-1.


- Göteborg hade ett lite bättre passningsspel och lite mer boll än vi hade så vi kan inte klaga på resultatet efter första 45, säger Mattias Olofsson som är assisterande tränare i P17.


Efter bara fyra minuter i andra halvlek tog IFK ledningen med 2-1 och HBK fick börja jaga kvittering men i stället så var det Göteborg som med tio minuter kvar tryckte in 3-1.


- Det blev en tempohöjning i andra där vi hade mer boll och var mer beslutsamma i passningar och närkamper,  säger Alexander Sakac i HBK. 

– Laget viker inte ner sig och vi får ju också in en reducering men lyckas inte fullt ut kvittera.


HBK gjorde 3-2 med några minuter kvar genom Alex Hall och hade några ”nästan-lägen” men när domaren blåste av så var det noll poäng till de för dagen gulklädda Halmstad-killarna.


- Vi vann mot Öster med 5-1 i förra veckan men var inte så nöjda med insatsen, trots förlust idag så är vi faktiskt klart nöjdare med spelarnas och lagets prestation så det är bara att kämpa vidare, säger Akademiansvarige Robert Nordström.


Det är tätt mellan givarna i P17-Allsvenskan och nästa match spelas på söndag 13.00 mot Helsingborgs IF på Halmstad Arena.


IFKGöteborg P17 – HBK P17 3-2

0-1 (10) Viggo Rolfsson, 1-1 (35), 2-1 (49), 3-1 (80), 3-2 (84) Alex Hall.

Laget: Alexander Nielsen – Axel Persson (77), Wilmer Hesselgren, Viktor Dahlin, Kristian Misic – Hugo Eliasson (59), Noel Åberg (77), Måns Andersson (86), Enis Krasniqi (52) – Alex Hall, Viggo Rolfsson.

Avbytare: Milanas Razinskas (52), Egon Kurtulus (59), David Neinhardt (77), Hannes Mårtensson (77), Fabian Kindbom Nanfeldt (86), Axel Abrahamsson, Isak Svensson.