P16 vidare till fortsättningsserie

Efter en duellrik match på Ruddalens konstgräs så hade bortalaget HBK gjort fem mål och Västra Frölunda noll. Det innebär att HBK:s P16-lag får bra matcher i höst i en fortsättningsserie.
Frölunda tog kommandot med mycket fysik och vunna dueller och det fanns någon bra chans att ta ledningen.

Istället kontrade HBK och det small i den 24:e minuten när Linus Abrahamsson gjorde 0-1 efter fin passning av Alex Hall.

- Första halvlek är två perioder i vårt spel. En halva där vi går i fällan och hamnar i duellspel i stället för att spela snabbt och på fria ytor. Sen gör vi en halva med mycket bättre fotboll, säger Morgan Ljungkvist.

Efter en halvtidspaus tog Frölunda kommandot igen och HBK hamnade i onödigt duellspel. Men perioden bröts av att HBK gjorde 0-2 när Alex Hall förvaltade ett läge.

Sen fick HBK en utvisning efter två gula kort på Viggo Rolfsson och spänningen väntades stiga men HBK gjorde det väldigt bra med en man mindre och gjorde tre mål sista 16 minuterna.

- I slutändan långt ifrån den bästa och vackraste fotbollen vi gjort i år men kampmässigt och inställningsmässigt är det bra. Omställningsspelet idag var en höjdpunkt, avslutar Morgan Ljungkvist.

Nu lottas P16-serierna om och redan på måndag vet P16 vilka som väntar under september och oktober.

V. Frölunda - HBK, P16 Nationell, 0-5 (0-1)

Startelva Måns Ramström - Benjiman Fazljiu (ut 72), Milanas Razinskas, Emilio Hatepovic, Kristian Misic (ut 70) - Linus Abrahamsson (ut 80), Måns Andersson (ut 66), Hugo Rödin (ut 81), Edmond Berisha (ut 70) - Alex Hall (ut 83), Viggo Rolfsson (utvisad 69)
Avbytare Laurent Qitaku (in 66), Joel Kelloniemi (in 72), Lucas Gustafsson (in 70), Filip Andersson (in 70), Lukas Ek (in 80), Elis Wijk (in 81), Emilio Kostov (in 83)
Mål 0-1 (24) Linus Abrahamsson (Alex Hall), 0-2 (65) Alex Hall, 0-3 (74) Linus Abrahamsson (Alex Hall), 0-4 (82) Alex Hall (Lucas Gustafsson), 0-5 (85) Elis Wijk (Lucas Gustafsson)