P16 träningsspelade

I förra veckan blev det klart med en träningsmatch mot IS Halmia för P16 under tisdagenskvällen.
HBK:s P16 spelade i lördags och vann mot Helsingborgs IF och på lördag väntar Landskrona BoIS. Under tisdagen fick elva nya spelare visa upp sig varav fyra från P15 och en provspelare.

Tanken var 2x45 minuter på gräs men det stora regnandet gjorde att matchen flyttades till konstgräs och det blev 2x35 minuter istället då fler matcher behövde konstgrästid.

HBK började bra och tog ledningen efter fyra minuter av P15-spelaren Lukas Ek. Lukas skulle sedan göra 2-0 i den 15:e minuten. Drilon Cakolli gjorde sedan mål på hörna (31) och Thesar Jashari 4-0 (32).

- Vi visade i första halvlek att vi har kvalitet men vi gjorde det för sällan och slarvade mycket i alla delar av spelet fotboll. Vi önskade att vi kunde höja oss lite mer, säger Tobias Dock i P16-staben.

Det blev ytterligare tre mål i andra halvlek då inhopparna Emilio Kostov, Altin Mazreku och Laurent Qitaku gjorde ett mål var.

- Vi kunde öka tempot mer matchen igenom men det var blött och konstgräs och det har vi inte så mycket vana av på de senaste månaderna. Dessutom ett gäng som tidigare inte spelat match tillsammans. I det stora hela är vi tillfreds med insatsen, säger huvudtränaren Morgan Ljungkvist.

IS Halmia - HBK, P16 träningsmatch, 0-7 (0-4)

Startelva Julian Hallonlöf - Fabian Johansson, Drilon Cakolli, Wille Backhausen, Benjamin Fazljiu (Joel Kelloneimi, 45) - Thesar Jashari, Philip Bergqvist (Lucas Gustafsson, 45), Gustav Nilsson (Laurent Qitaku, 45), Elis Wijk (Altin Mazreku, 45) - Leon Svaneö, Lukas Ek (Emilio Kostov, 45)
Mål 1-0 (4) Lukas Ek (Leon Svaneö), 2-0 (15) Lukas Ek (Fabian Johansson), 3-0 (31) Drilon Cakolli (Thesar Jashari), 4-0 (32) Thesar Jashari (Benjamin Fazljiu), 5-0 (51) Emilio Kostov (Joel Kelloniemi), 6-0 (65) Altin Mazreku (Emilio Kostov), 7-0 (68) Laurent Qitaku (Altin Mazreku)