Magnus inför MFF

På lördag kommer de regerande svenska mästarna och tillika serietvåan Malmö FF till Örjans vall. Skåningarna som senast kommer från en uddamålsseger mot de Skotska mästarna Glascow Rangers i kvalet till champions league och HBKs tränare Magnus Haglund tror på en tuff match.  

- Att möta Malmö hemma blir såklart en jättetuff uppgift, de är alltid förhandsfavoriter till att vinna allsvenskan och har gjort de väldigt bra i flera år så det blir så svår match det kan bli i allsvenskan. Men samtidigt är det en oerhörd spännande och motiverande uppgift vi ställs inför och jag hoppas vi kan växa med uppgiften och verkligen prestera som bäst när vi möter denna typ av motstånd.   


HBK föll senast mot AIK i en tuff match på Friends arena i Solna. Men hallänningarna är fortfarande obesegrade på Örjans vall. 


-Vi trivs väldigt bra hemma, både på och utanför plan. Vi vet att vi är starka här och här kan slå vilket lag i serien som helst, vilket såklart ger ett starkt självförtroende. Sen är det en väldigt fin gräsmatta som såklart påverkar till de positiva. Vi vill kunna spela på alla underlag, men framför allt på gräs och då är det extra positivt att vi har en så bra matta här.  

Att Malmö spelade Champions League-kval så sent som i veckan tror inte Magnus påverkar lördagsmatchen så mycket.  

-Nej Malmö har en så bred och stark trupp att de är favoriter oavsett vilka 11 spelare de ställer upp med. Det viktigaste är att vi kommer upp till vår nivå och sätter vårt spel. Det är betydligt viktigare för oss än fokusera på vilka som spelar för Malmö. Det blir väldigt viktigt för oss, som i alla matcher att vi sätter vårt försvarsspel. Att vi ligger rätt och kan vinna bollen i så gynnsamma lägen som möjligt. 


- Sen att vi kan anfalla i en mix av snabba kontringar och med mer etablerat anfallsspel med mycket bollinnehav och passningskombinationer, samt att utnyttja våra fasta situationer för att få Malmös försvarsspel att hela tiden behöva jobba, avslutar HBK:s tränare Magnus Haglund.