Intressant hallandsderby väntar

Inför säsongen så var det många som trodde att de båda hallandslagen skulle få kämpa i botten av serien. Denna är långt ifrån avgjord men efter sexton omgångar ligger HBK åtta i tabellen men Varbergs BoIS hack i häl. Båda lagen har skrapat ihop tjugo viktiga pinnar.
Den som vinner hallandsderbyt på lördagen får bra förutsättningar inför hösten och kan få ett viktig andrum nedåt i tabellen. Detta är säkert något som HBK-managern Magnus Haglund är väl medveten om. 

Det är två formstarka lag som möts. HBK har blott en förlust på elva matcher (sedan 8 maj borta mot Örebro SK) medan Varberg har sex raka utan förlust. Bådas senaste förluster är just mot AIK. Varberg den 10 juli och HBK 2 augusti, båda dessutom på Friends Arena.

- Derby och en mycket tuff bortamatch mot ett väldigt formstarkt Varberg som imponerade på Ullevi när man slog IFK Göteborg rättvist. Vi behöver prestera bättre än förra matchen när vi mötte dem, vi spelade 1-1 men vi tycker ändå att vi inte kom upp i den nivå som vi vill i den matchen. 

- Vi har förberett oss väl i veckan och hoppas att vi kan prestera på en nivå som gör att vi får utdelning, säger Magnus Haglund.

Matchen spelas lördag kl. 17.30 och spelas utan bortapublik.