Förlust för F17

Det blev förlust för F17 när de tog emot Varbergs BoIS. Slutsiffrorna skrevs till 4-7 men det var ändå ett framsteg jämfört med ett tidigare möte under våren.

Ett defensivt starkt Varberg som bara har släppt in se mål under säsongen skulle på förhand bli ett tufft motstånd. 

- Vi är nöjda med att göra fyra mål på dem och skapar många lägen men återigen saknar vi lite skärpa i avsluten. Förlust med 4-7 men det är ett stort steg framåt mot träningsmatchen mot samma motstånd för tre månader sedan där vi verkligen inte hängde med, säger Mikael Johansson.


HBK startar matchen bra och är dominanta, det ger utdelning. Emmy Ecklein avancerar från sin högerbacksposition och får iväg en fullträff som är otagbar för målvakten. Varberg tände till och gör två snabba mål i minut 26 och 29. Varbergs Emilia Eliasson som är nästintill ostoppbar gör båda målen. 


HBK fortsätter i bra form och lyckas göra både 2-2 genom Felicia Nyman och även 3-2 genom Sofiella Nilsson. Precis innan pausvilan får Varberg in 3-3 efter några tveksamheter kring straffområdet. 

Varberg har en väldigt bra mittback som läser spelet och flera gånger på egen hand stoppar upp våra anfall. 


Andra halvlek börjar vi återigen bra och skapar chanser och tar ledningen ytterligare en gång genom Felicia Nyman, snyggt framspelad av Sofiella. 


Minuten senare skapar Varbergs Emilia Eliasson en chans ur ingenting där hon driver igenom vårt försvar och sedan lägger bollen till en fri medspelare med öppet mål. 


- Vi visste sedan tidigare att Varberg är farliga på fasta situationer och de visar de även denna matchen. De får in två bollar på hörna och ytterligare ett mål i minut 75. Sedan är det mycket fram och tillbaka men inga farligheter åt något håll, säger Mikael.


- I 60 minuter spelar vi den bästa fotbollen för säsongen och visar att vi är lika bra som serieledarna. Men det finns fortfarande förbättringspotential. Framförallt när vi närmar oss motståndarnas mål men även i hur vi hanterar spelare som Varbergs Emilia Eliasson som även tagits utlandslagslägret på Bosön, säger Leonardo Capristo.

- Det är bra för våra försvarare att mäta sig mot denna typen av motstånd och speciellt den typen av spelare på den nivån. 


HBK F17 - VARBERGS BoIS 4 - 7

Amanda Törnqvist - Emmy Ecklein, Wilma Lindén, Vilma Lundh, Ellen Odefalk - Liv Högardh, Emma Johansson, Ebba Sandgren - Sofiella Nilsson, Felicia Nyman, Izabella Patel

Avbytare Emma Patel, Ida von Schedvin, Linnea Fransson, Alva Arvidsson 

Mål 1-0(14) Emmy Ecklein, 1-1 (26) Emilia Eliasson, 1-2 (29) Emilia Eliasson, 2-2 (34) Felicia Nyman, 3-2 (36) Sofiella Nilsson, 3-3 (44) Lilly Borgman, 4-3 (54) Felicia Nyman, 4-4 (55) Matilda Mårtensson, 4-5 (60) Emilia Eliasson, 4-6 (67) Leonor Mangas Larsson, 4-7 (73) Rebecka Larsson