Damvinst mot Nättraby

Vårt damlag tog en ny seger genomatt besegra Nättraby GOIF med 3 – 1 på bortaplan.

Hemmalaget tog ledningen med 1 – 0 men HBK kvitterade omgående genom ett skott i krysset av Vilma Rydell.

Det var en ganska jämn första halvlek där spelet böljade fram och tillbaka. HBK spelade sig till några målchanser men Nättraby var hela tiden farliga, framförallt på fastasituationer.

Efter en period med tre matcher på sju dagar så gjordes några förändringar i startelvan. Mimmi Thydell startade matchen precis som Emma Sjögren.

- Det är två spelare som för något år sedan, båda fick lilla dribblern. Tyvärr har de varit skadade båda två men är starkt på väg tillbaka och får klart godkänt för sina insatser, säger Fredrik Andersson.

Ny i startuppställningen var även Klara Nyberg som gjorde debut i laget.

- Klara kommer vara med oss underhösten men tillhör Vittsjö GIK. Även hon gjorde en klart godkänd insats.

Efter 10 minuter gör Moa Karlsson 2 – 1 genom en prestation som bevisar hög klass, fin bollhantering och ett avslut i bortre krysset.

HBK har en väldigt bra period i matchen och gör även 3 – 1 efter ett väldigt fint anfall. Wilma Rydell bryter på mittplan och Moa Karlsson spelar, osjälviskt, in bollen till en anstormande Emma Harrysson som placerar in bollen i mål.

Efter detta känns det som att HBK kontrollerar matchen för att få med sig tre poäng hem till Halmstad.

- En tuff vecka med många trötta spelare gjorde att tempot sjönk sista kvarten men vi kunde avlasta spelare som spelat mycket genom att vi startade lite annorlunda idag, säger Fredrik.

NÄTTRABY GoIF - HBK DAM  1 - 3

Maja Arvehell – Emma Sjögren (50), Alva Hed, Jennifer Andersson, Alice Sandahl – Emma Nielsen – Mimmi Thydell (65), Nellie Andersson, Vilma Rydell (75), Klara Nyberg – Moa Karlsson

Avb. Emma Orrdal, Matilda Johansson (50), Emma Harrysson (65), Elvira Johansson (75), Alva Arvidsson, Emmy Ecklein.

Mål: 1-0 (30) Hilda Åkesson, 1-1 (32) Vilma Rydell, 1-2 (55) Moa Karlsson, 1-3 (71) Emma Harrysson