Bortamatch mot AIK för herr

Det är två formstarka lag som tar plats på Friends Arena på måndagen när HBK gästar AIK. Hemmalaget som för närvarande huserar på en femte plats är obesegrade på nationalarenan. Gästande HBK som kommer efter en stärkande seger senast mot Östersund har sju raka matcher i Allsvenskan utan förlust, något som inte hänt sedan 2004. 

- Att möta AIK på bortaplan är såklart en väldigt tuff uppgift, men samtidigt en väldigt rolig och intressant utmaning. De är väldigt svårslagna och ett topplag med flera duktiga spelare. Vi har gjort flera fina prestationer efter uppehållet mot bland annat Hammarby borta och Djurgården hemma och kommer vi upp i den nivån så kan det absolut gå vägen på måndag, men då krävs de en maxprestation, säger tränare Magnus Haglund inför matchen. 


Att spela inför publik och ett stort hemmafölje är inget som oroar Magnus. 

- Nej det är bara roligt, det är så det ska vara i Allsvenskan, speciellt mot de här större lagen. Vi fick en försmak mot Hammarby med mycket publik. Jag tror att även om de flesta håller på AIK så kommer våra killar lyftas av publiken. 


- Sen jag tog över HBK för ungefär två år sedan har vi jobbat långsiktigt med att bygga ett stabilt, fysiskt, organiserat och slagkraftigt lag och det är det som börjar ge frukt nu. Vi har spelat 12 matcher i Allsvenskan i år där alla matcher har varit jämna, oavgjorda eller uddamålsvinster åt ena laget, så tittar man på förutsättningarna för den här matchen så är det troligt att även matchen mot AIK blir en jämn match. Och det är såklart en matchbild vi vill ha, vi vill kunna vara med i alla matcher även mot de lite bättre lagen. 


- Vill man gå långt i en serie så kan man inte släppa inför mycket mål, det är därför vi lagt så mycket vikt vid försvarsspelet. Det är inte så att vårt anfallsspel har blivit lidande eller att vi lagt mindre tid på träna på att göra mål. Med ett bra defensivt spel blir anfallsspelet lättare eftersom vi kan vinna boll högre upp och i mer gynnsamma positioner. En sämre defensiv hade gjort att vi fått starta våra anfall längre ner i banan och behövt komma igenom fler försvarare och transportera bollen en längre sträcka. Sen har vi visat att vi kan göra mål. Vi gjorde tre mål i Borås och gjorde över 60 mål i fiol. Så jag hoppas att om vi gör mål på måndag så ska vi kunna ro hem tre poäng, avslutar Magnus.