Akademin i helgen - avgörande match för P16

I helgen spelar de tre pojklagen i akademin och för P16 är det en direkt avgörande match då serierna lottas om efter helgen i den åldersklassen.
HBK P19 - Örgryte IS, lördag kl. 13.00

HBK P19 är först ut av akademilagen att få spela seriematch och möter Örgryte IS på lördag klockan 13.00.


Bollklubbenligger just nu på första plats i P19-Allsvenskan Södra där andraplacerade Öster är tre poäng efter men dessa har två matcher färre spelade.

- Många av våra P19-killar var inblandade i någon av U21-matcherna i måndags mot Öster och i tisdags mot Kalmar, säger Akademiansvarige Robert Nordström.


- Kan vi utnyttja erfarenheterna av spelet från dessa två matcher och även tempot som såklart var högre än i seriematcherna för P19 så har vi ett bra utgångsläge för att kunna göra en fin match mot ÖIS.


Matchen spelas på plan 2 på Halmstad Arena och som vanligt är det gratis att se på svensk P19-fotboll av högsta klass.


HBK P17 - Helsingborgs IF, söndag kl. 13.00

HBK P17 fortsätter det täta matchandet när Helsingborgs IF kommer på besök på söndag. Matchen startar klockan 13.00 och spelas också den på Halmstad Arena plan 2 (Sannarp B).

- Vi hade en tuff och tät match mot Göteborg i onsdags och ser fram emot en likadan mot HIF, säger assisterande tränaren Tomas Carlsson.


HIF och HBK möttes i premiären och då var skåningarna ofina nog att vinna med 3-2.


Västra Frölunda - HBK P16, söndag kl. 13.00

För P16 är det en viktigt match som avgör hur hösten ser ut. P16 har allt i egna händer för att ta en av de tre platserna till A-slutspel med bra matcher.


Förmotståndet väntar Västra Frölunda på Ruddalen och ett motstånd som också vill knipa en av de tre platserna.

- Vi gjorde en helgjuten insats förra helgen mot Landskrona och har jobbat på med att bli bättre under veckan. Det kommer bli en tuff match och det blir viktigt att inte bjuda på något, säger Fredrik Andersson.


- Vi vill vara framåtlutade och styra matchen och för vår utvecklings skull under hösten hade det varit önskvärt att knipa en av det platserna för att spela riktigt bra matcher i höst, avslutar Morgan Ljungkvist.