Akademin i helgen

I helgen spelar våra pojkakademilag matcher alla tre. De två äldsta spelar dubbelmöte i dag med Trelleborgs FF medan P16 möter Varbergs BoIS i morgon. Alla spelas på Halmstad Arena.

Både P17 och P19 möter Trelleborgs FF klockan 13.00 på lördagen och den som vill se både P19 och P17 kan vandra mellan Plan 2 och 3 på Halmstad Arena idag.

- Vi har tränat på bra i två veckor efter premiären mot Häcken så det känns fint inför matchen, säger Alexander Sakac i HBK P17.


I P17 är det premiär i den blå tröjan för Leo Hedenberg som i veckan anslöt från BK Astrio. Till Astrio har i gengäld Lucas Lindau gått som lånas ut till söndrumslaget säsongen ut.


Efter att ha slarvat i de första två omgångarna har P16 sen satt fart med tre raka segrar. Nu väntar Varbergs BoIS som inlett med en poäng på dem första fem matcherna.

- Vi vill se ett framåtlutat HBK som driver matchbilden dit vi vill ha den. Gör inte vi en bra prestation så kommer vi förlora matchen. Det finns inga lätta matcher längre, säger assisterande tränare Fredrik "Fritz" Andersson.


P16 har mellan Falkenberg och Varberg kört fem fotbollspass med bra kvalitet och dessutom

ett annorlunda fyspass på Örjans Vall.

- Killarna ser rejält spelsugna ut och det är kamp om de elva platserna varje vecka.  Vi vill gärna gå vidare till slutspelet så prestation är det viktigaste de närmaste veckorna då prestation oftast går hand i hand med resultat, avslutar Morgan Ljungkvist, huvudtränare.


P19 - Trelleborgs FF

Lördag kl. 13.00

Halmstad Arena Plan 2


P17 - Trelleborgs FF

Lördag kl. 13.00

Halmstad Arena Plan 3


P16 - Varbergs BoIS

Söndag kl. 12.00

Halmstad Arena Plan 4