3-3 för F17

Det blev 3-3 för F17 när de på söndagen mötte IFK Örby i en dramatisk avslutning där båda lagen gjorde mål i slutminuterna.

Möte med Örby som vi på förhand skulle bli tuff rent fysiskt då första matchen präglades av mycket kamp på mitten. Tyvärr har vi inte lärt oss att hantera detta spelet så bra och faller alldeles för lätt in i Örbys spel med långa bollar och duellspel.

Matchen börjar med att Örby får en straff redan i minut 10. 0-1 och uppförsbacke.

- Stundtals spelar vi riktigt bra, när vi låter bollen göra jobbet och hittar kombinationerna, säger Mikael Johansson.

Runt halvtimmen spelad slår Wilma Lindén en fantastisk djupledsboll från sin mittbackspositon till en fri Ida von Schedvin som inte gör något misstag och rullar in bollen.

Tyvärr blåser domaren av för en mycket tveksam offside. Men detta väcker våra spelare och tio minuter senare får Ida ett nytt läge och kan enkelt rulla in bollen i öppet mål efter en fin kombination av Izabella Patel, Felicia Nyman och Ebba Sandgren.

Andra halvlek börjar och Örby gör mål redan i minut 51 och HBK får återigen jaga. F17 får inte i gång något spel men av en slump så får de ett läge och gör 2-2 av Izabella Patel i den 79:e matchminuten.

- Sista tio skapar vi några halvchanser och till sist får Ebba (Sandgren) till ett avslut i mål och med en minut kvar borde vi kunna stänga igen. Tyvärr så är inte fokuset där, Örby lyfter laget, slår in en boll som till slut efter lite tilltrasslade situationer hamnar i mål, säger Mikael.

- Vi hoppas att vi lär oss av denna matchen, fokus måste ligga på vårt spel och vår egna prestation, samt koncentration i 90 minuter, säger Leonardo Capisto.

HBK F17 - IFK ÖRBY 3 - 3

Sofiella Nilsson - Emma Patel, Wilma Lindén, Lovisa Norgren, Emmy Ecklein - Liv Högardh, Emma Johansson, Ebba Sandgren - Ida von Schedvin, Felicia Nyman, Izabella Patel

Bänk Vilma Lundh, Julia Väldesjö, Ida Henriksson

Mål 0-1 (10) Ida Ohlson, 1-1 (41) Ida von Schedvin, 1-2 (51) Lovisa Svensson, 2-2 (79) Izabella Patel, 3-2 (89) Ebba Sandgren, 3-3 (90) Lovisa Svensson