Vinst i seriepremiären

Det blev vinst för U21 när de på tisdagseftermiddagen spelade seriepremiär mot ett IFK Värnamo som kom med ett bra lag med flera spelare från A-truppen. Efter mål av Albin Binnefors (bilden) och Emil Tot Wikström vann HBK med 2-1.

Matchen inleddes i högt tempo med halvchanser från bägge lagen.

Mikael Boman fick till ett bra skott i 30 min men Värnamos målvakt lyckades rädda till hörna. Värnamo kontrade och fick ett friläge men avslutet tog i burgaveln.

Sju minuter före paus kom 1-0 till HBK. Pontus Carlsson kom runt på kanten och slig  ett perfekt inlägg där Mikael Boman skarvade bollen vidare till Albin Binnefors som stötte bollen i mål från nära håll.

Värnamo replikerade i stort sett omgående. Det tog bara tre minuter innan det var kvitterat efter ett kanonskott från 20 meter utan chans för Malte Påhlsson.

Andra halvlek fortsatte med samma intensitet och kvalitet, med hög press och spelövertag från HBK och där Värnamo var farliga i sina omställningar men HBK:s fyrbackslinjen agerade strålande med Alexander Berntsson som försvarsgeneral.

HBK fick till slut ett välförtjänt ledningsmål efter blivit tilldömda en straff med femton minuter kvar. Albin Binnefors blev nerdragen, och Emil Tot Wikström sköt straffen distinkt i mål.

- En riktigt bra fight där våra A-truppspelare agerar på ett professionellt sätt och våra många unga akademispelare förstår hur vi vill spela och gör de på fantastiskt bra sätt, säger lagledaren Alf Peterson.

HBK U21 - IFK VÄRNAMO  2 - 1

Malte Påhlsson - Filip Larsson (Charlie Dagård, 46), Filip Eriksson, Alexander Berntsson, Viktor Håkansson - Pontus Carlsson (Nils Thelander, 77), Erik Ahlstrand (Albin Ahlstrand, 70), Dusan Djuric, Emil Tot Wikström (Jonathan Wadensten, 77) - Mikael Boman (Johan Gudmundsson, 46), Albin Binnefors.

Avbytare utan spel: Zackarias Nilsson, Eric Svensson

Mål: 1-0 (38) Albin Binnefors, 1-1 (41) Robin Szabic, 2-1 (75) Emil Tot Wikström, straff