Noterat efter Sirius-HBK

I och med ett sent byte i gårdagens match mot IK Sirius fick ytterligare en spelare göra allsvensk debut. Här kommer lite noteringar efter matchen.
Sirius avgjorde sent igen
HBK har haft det tufft poängmässigt mot Sirius. Förlust i slutet i går och när lagen senast möttes på Studenternas förlorade man 1-2 efter att hemmalaget avgjort på stopptid.

Bara Bengtsson hade mött Sirius innan i HBK-tröja
Av de som spelade i går var det bara Andreas Bengtsson som spelat mot Sirius tidigare för HBK i en seriematch. "Bengan" var med i samtliga fyra matcher som lagen möttes 2016-17. Malkolm Nilsson Säfqvist var avbytare båda matcherna 2017. På bänken i går satt Alexander Berntsson som tidigare spelat mot uppsalalaget vid tre tillfällen.

Andreas Bengtsson var den ende som spelat för HBK tidigare i seriematcher mot IK Sirius. I går var det hans femte match mot uppsalalaget.

Allsvensk debut för Erik
Erik Ahlstrand fick göra ett kortare inhopp i går och därmed debuterade han i Allsvenskan. I och med detta har sju spelare gjort allsvenska debuter i år.

Edvins första från start
För Edvin Kurtulus var gårdagens match hans första från start i Allsvenskan för HBK. Han fick ju senast mot Häcken göra ett inhopp tidigt i matchen då Phil Ofosu-Ayeh skadade sig.

Det var ingen glad Edvin Kurtulus som lämnade planen efter matchen mot IK Sirius. En match där Edvin spelade sin första allsvenska match från start.

Boman gjorde sin 60:e allsvenska match
Även Mikael Boman fick göra ett inhopp i slutet i går när HBK var på jakt efter kvittering. Det var "Bosses" 60:e allsvenska match för HBK. Han har dock gjort ytterligare 71 allsvenska matcher för IFK Göteborg.