Noterat efter Norrköping-HBK

HBK spelade i går sin 1 352:a allsvenska match. IFK Norrköping vann för tredje gången i följd när lagen möts i Östergötland.
Antonssons första mål sedan 2014
Marcus Antonsson gjorde sitt första allsvenska mål för säsongen när han nickade in första målet i inledningen. Det var hans första allsvenska mål sedan han i oktober 2014 gjorde två baljor i lokalderbyt mot Falkenbergs FF.

Marcus Antonsson gjorde sitt första allsvenska mål för HBK på 6,5 år.

Svit sprack efter 57 matcher
Det var första gången på nästan två år (57 matcher) som HBK tappade en ledning till en förlust. Då var det bortamatch mot Brommapojkarna där HBK ledde tidigt med 1-0 efter mål av Gabriel Gudmundsson. BP vände sen och avgjorde i 80:e minuten. Datumen var 27 april 2019.

Fem spelare har spelat samtliga minuter
Efter de inledande tre omgångarna är det fem spelare som spelat samtliga minuter hittills; målvakten Malkolm Nilsson Säfqvist, mittbacksparet Andreas Johansson och Joseph Baffo, mittfältaren Amir Al-Ammari och anfallaren Marcus Antonsson.

Malkolm Nilsson Säfqvist är en av fem som spelat samtliga minuter.

Fem varnade hittills i år
Det blev fyra varningar vid gårdagens match men för samtliga var det årets första varning i Allsvenskan. Hittills är det således fem spelare som står på en varning: Amir Al-Ammari, Erik Ahlstrand, Joel Allansson, Joseph Baffo och Simon Lundevall.

Erik Ahlstrand drog på sig en varning vid gårdagens match.

Årsdebut för Berntsson
Alexander Berntsson fick göra ett kortare inhopp i går och gjorde sina första allsvenska minuter för året. Det var samtidigt "Berras" 40:e allsvenska match genom tiderna.

En dyster Alexander Berntsson lämnar plan efter sin årsdebut.

Sadats 100:e elitmatch
För Sadat Karim var det hans 100:e match i svensk elitfotboll. Förutom årets tre allsvenska matcher hade han sedan tidigare 97 matcher i Superettan (58 i HBK och 39 i Landskrona BoIS).